buizen balansventilatie in muur | Ecobouwers.be

U bent hier

buizen balansventilatie in muur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van philippe.jacobs
23/03/2005 - 22:39

Op ons plan zie ik dat de architect de buizen voor de balansventilatie heeft weggewerkt in de muren (de snelbouw). Het is eigenlijk gewoon een heel stuk muur dat er gewoonweg niet is, waarin dan rechthoekige buizen in de plaats van de muur zit. Bon blijkbaar maakt dit niet uit voor de stevigheid.

Maar ik vraag me af of dit niet ander problemen geeft. Heeft iemand hier al ervaring mee?

Het zou dus eigenlijk betekenen dat op sommige plekken de muuropbouw als volgt is: gevelsteen-spouw-isolatie-ventilatiebuizen-pleister.
Of zelfs tussen 2 kamers: pleister-ventilatiebuis-pleister. Hierbij heb ik dan twijfels over de akoestiek?

Het probleem is dat de balansventilatie eigenlijk al bij het plan moet voorzien worden, maar dat je dan iemand moet vinden die dan al een ganse studie uitvoert voordat het plan af is. Hoe hebben jullie dat gedaan?

mvg

Philippe

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.