Buitenmuur waterdicht maken | Ecobouwers.be

U bent hier

Buitenmuur waterdicht maken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kath
15/05/2011 - 22:41

Hoi allemaal!

Wij hebben zopas een huisje gekocht en 1 van onze buitenmuren is eigenlijk gewoonweg de binnenmuur. Deze is dus helemaal niet behandeld ofzo, het is een gewone bakstenen muur.
Hoe kunnen wij deze muur het best waterdicht maken? Wat we nu zouden doen is er veel pleister tegenaangooien maar best toch eerst eens vragen aan jullie :)

Merci!

Groetjes

Kathelijn

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
16/05/2011 - 07:35

Misschien eerst eens kijken of het geen dubbel gemetste baksteen is (maar dan zonder spouw ertussen).

Is uiteraard niet goed naar isolatie toe... beste oplossing is in principe een goede isolatie+crepie (of steenstrips) aan de buitenkant.

Zorg hierbij voor een hele goede afwerking rond ramen (en deur indien) en andere uitsteeksels etc. in de muur. De isolatie moet zo uniform mogelijk over de ganse muur aangebracht worden om koudebruggen te vermijden. Nu is je ganse muur een koudebrug en tekortkomingen in de isolatie zullen aldaar plaatselijk een koudebrug geven => kans op condens & schimmel op dieplaats.

Eindresultaat: een goede isolatie langs buiten, geen koudebruggen meer, baksteen vanbinnen geeft nog thermische buffer....

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.