Buderus: waarom praat hier niemand over?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ben al een tijdje de discussies aan het volgen,
en ik vraag me af waarom er nooit over Buderus Condensatieketels wordt gesproken?
Is het een publiek geheim dat ze niet goed zijn of is het puur toeval?

Reacties

heren er is wel degelijk verschil in een stokolie en een gasketel condenserend , hou die effe goed uit elkaar
aluminiu is niet van toepassing in stookolie

"Ik heb je tip gevolgd en ff gekeken. Dit is een typisch Hollands forum : klagen omdat er na 7 jaar iets moet vervangen worden in de ketel dat 420€ kost. "
en bedankt Filip.....lange leve de kortzichtige vooroordelen. Volgens mij zijn er hier
Belgen aan het zeuren en weinig Nederlanders...misschien moet het vooroordeel wat aangepast worden?

Back to topic:
Met de Nefit ketels hebben wij over het algemeen weinig problemen. Als ik het goed zie worden de type's die jullie bedoelen in NL niet meer verkocht omdat er een nieuw type is....(maar daar ben ik niet helemaal zeker van, ik heb hier geen uitgebreide studie van gemaakt).
Maar als je bij deze link kijkt., kun je kijken wat enkele problemen met de ketels zijn:
http://www.nefitdealer.nl/proza/index.asp?HomePage=&ItemID=21&ID=0

En voor de heren sceptici onder u:
Nefit maakt al 25 jaar HR-ketels (=condenserende) met aluminum wisselaar.. en wij hebben er nog velen in onderhoud die boven de 20 jaar zitten. Zonder problemen met de wisselaars.Ik ga niet zeggen dat RVS beter of slechter is...maar aluminum hoeft geen probleem te zijn.
En wat betreft het ATAG-wisselaar verhaal:
Feit is dat ze problemen hebben gehad met de wisselaar. Maar mijn ervaring is dat ze dit zeer snel en goed, kosteloos oplossen.(in Nederland dan toch)...en dat is iets wat ik niet van alle merken kan zeggen...

Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald merk...dit hangt van de wensen van de klant en de situatie af. Het is net als met auto's er zijn meerdere goed, en ook dat is nog persoonlijk.
Maar er zijn wel enkele merken die ik afraad, maar die komen op dit forum zelden tot weinig voor.

Re: Buderus: waarom praat hier niemand over?

NU PRAAT ER WEL IEMAND OVER BUDERUS!

Moet je weten, beste verwarmspecialisten op dit forum - uw installateur is nog steeds - in de meeste omstandigheden - uw beste raadgever.
Ik heb gekozen voor Buderus Logamax GB 142, inclusief boiler 160 liter met RC30 EMS regeling - en dit van de generatie 2007. Heel erg praktisch toestel, kan radiatoren en vloerverwarming en zelfs zonnepanelen terzelfdertijd regelen. Moet het nog méér zijn?
Ja, een goede installateur, waarop je kunt vertrouwen, en die je ook zijn brood wilt gunnen, dwz. als je het uiterste uit de kan wilt qua prijs, dan zal ie je ook NIET het uiterste uit de kan geven. Er zij ook "verkeerde installateurs": deze dewelke u je het volle vertrouwen geeft en het volle pond (wilt) betalen, maar je dan ook nogeens extra gaan "afstoffen" voor je gulheid. Het is een kwestie van in zee te gaan met een ernstige installateur.

Groeten van John

Zoals door John gezegd :

Héél juist , das het belangrijkste : de installateur

Ik heb geen klagen over mijn Buderus GB112 met ingebouwd vat van 25 liter.
En hij condenseert ook bij de productie van WarmWater. Zodra de vraag daarnaar wegvalt, moduleert hij naar beneden om de warmte van het vat terug op peil te brengen.

Wat ik er ook leuk aan vindt, is dat je er manueel het vermogen voor de CV kunt op instellen ik zet hem meestal op zo'n 10kW. Ik heb 3 verwarmingszones, en die modulaire thermostaat met buitenvoeler kon dat niet zo goed geregeld krijgen, dus gebruik ik gewone aan-uit thermostaten. Dit is een zuinige, eenvoudige, goedkope oplossing.

Hij hangt er nu drie jaar, probleemloos.