buderus G125 | Ecobouwers.be

U bent hier

buderus G125

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen-65
24/01/2006 - 09:35

hey,

is de buderus G125 met boiler zijn geld waard? en welk type boiler is het best? onderliggend of vrijstaand. in informatiebrochure blijkt dat vrijstaande modellen beter toegankelijk zijn voor onderhoud. is dat belangrijk, of zelfs nodig, want ik kan me moeilijk inbeelden dat een boiler onderhoud nodig heeft?

groeten
Koen

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/01/2006 - 23:03
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Koen ,

een onderliggende boiler heeft een slechtere gelagdheid dan rechtopstaande boilers. echter de prestaties bij buderus van de onderliggende als vrijstaande zijn ongeveer gelijk.
De onderliggende boiler echter kost iets meer omwille dat deze de ketel moet dragen. Ik zou kiezen voor een onderliggende boiler indien er plaats gebrek is waardoor het plaatsen van een vrijstaande boiler moeilijk is.

De onderliggende boiler van buderus heeft aan de voorzijde een inspektie opening om het onderhoud te kunnen doen. Hetzelfde geld voor een naaststaande boilers. En hiervoor hoef je geen van beide te laten of te nemen.

De buderus boiler zijn van het type die geëmailleerd zijn deze hebben een magnesium anode in die de boiler extra beschermt tegen doorroesten. echter deze moet omde x aantal jaar worden vervangen, anders spel je met de levensduur van de boiler . Om de hoeveel jaar dat men deze moet vervangen hangt mede van de waterkwaliteit af , en moet men proefondervindelijk vaststellen. Bij nazicht als de magnesium anode veel is verkleint moet men deze vervangen.

Echter het is ook mogelijk indien gewenst de ketel G125 te kombineren met een boiler van een ander merk. Bv een RVS boiler van merk x. Indien je liever een RVS boiler hebt.

afbeelding van koen-65
26/01/2006 - 12:24

ken jij toevallig andere (betere) boilers in dezelfde prijsklasse? buderus lijkt me gewoon een goede keuze prijs/kwaliteit. maar het is nog niet zeker dat we deze gaan nemen, we zijn verschillende offertes nog aan het afwachten. zal ook van totaalprijs (volledig cv) installatie afhangen.

koen

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/01/2006 - 11:29
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Normaal doen we niet aan reclame,

voor RVS boiler heb je bv.
- Viesmann
- Van marcke

ACV zou ik niet aanraden ( slechte isolatie, het buiten vat is in plaatstaal niet uit RVS.)

afbeelding van Hans Delannoye
28/01/2006 - 16:44

Koen

Moeilijk te zeggen, want ik vind geen G 125 in de katalogus van Buderus. Wel een GE 125 of een G 215.

afbeelding van koen-65
30/01/2006 - 09:24

hans,

ketel = logano G125
boiler = logalux
op website staan ze allemaal maar daar staan geen prijzen natuurlijk. zit rond de € 2800

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.