Buderus 172-24 kW T50 | Ecobouwers.be

U bent hier

Buderus 172-24 kW T50

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jackjones
17/12/2015 - 11:46

Hallo,

Ik heb een buderus 172-24 kW T50 als verwarmingsketel. Deze heeft dus een intern vat van +/- 50 liter. Wat mij opvalt is dat vanaf je warm tapwater neemt, de ketel begint aan het opwarmen van het water in de boiler. Ik had gedacht dat de ketel met zo'n intern vat niet steeds zou moeten overspringen naar tapwater bij de minste vraag. Volgens onze chaufagist zou dit zijn omdat de ketel niet weet hoeveel warm water je gaat nemen en er moet voor zorgen dat er altijd warm water is. Maar dan kan je toch even goed een zuivere doorstromer nemen (debiet is dan wel misschien wat minder) ? Zou het niet kunnen zijn dat dat intern vat gewoon niet werkt, niet goed is aangesloten, niet goed ontlucht,... en dat de ketel steeds in doorstroom werkt ? Kan ik dit controleren ? 

Wat is jullie mening ?

 

 

2 Reacties

Reacties

afbeelding van benn
17/12/2015 - 19:12

Installateur heeft gelijk.

Door de interne boiler heb je inderdaad meer tapdebiet dan met een doorstromer, tot je de boiler hebt leeggetrokken natuurlijk.

Ik vermoed dat je wel de temperatuur van het water in de boiler iets hoger kunnen instellen zodat ketel niet direct moet bijspringen als je water gebruikt.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
18/12/2015 - 09:35

 

 

De ketel met kleine ingebouwde boiler heeft de voordelen van de doorstromer, zonder er de nadelen van te hebben. Als ge meer dan een heel klein beetje water aftapt werkt de ketel als doorstromer. De boiler dient om de eerste ogenblikken te overbruggen, waarop een gewone doorstromer nog moet aanspringen en opwarmen. Tevens hebt ge een kleine reserve voor het geval ge meer warm water afneemt dan de doorstromer kan verzorgen.

 

Het heeft geen nadeel dat de doorstromer dikwijls moet aanspringen. Dit gedeelte is apart van de verwarming van het water dat door de radiatoren of vloerverwarming gaat, en de temperatuurinstelling is ook verschillend.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.