boorput met vreemde geur | Ecobouwers.be

U bent hier

boorput met vreemde geur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lievenaerts
10/07/2012 - 14:28

Beste mensen

Wij maken reeds 8 jaar gebruik van het water van een geboorde put. Deze zou zo'n 20-30 m diep zijn en 20 jaar geleden geboord. Dit is ons verteld door de vorige eigenaar. We gebruiken dit water voor alle doeleinden: hygiëne en drinkwater. Om de 2 jaar laten we dit water controleren en dit was steeds veilig (chemisch en bacteriologisch).

Mijn vraag:
Sinds 1 maand maken we gebruik van een zonneboiler van 300L. Vanaf dat deze zonneboiler geïnstalleerd geweest is en er een paar mooie dagen geweest zijn, krijgen we in de badkamer een putjesgeur als gevolg van het gebruik van het hete water uit de zonneboiler. Voor de installatie van de zonneboiler maakten we gebruik van een electrische boiler. Toen hebben we een dergelijke putjesgeur van het warme water nooit opgemerkt.

Uit de laatste chemische analyse van ons putwater (2 jaar geleden) bleek een lichte verhoogde concentratie van ammonium. Zou deze geur hieraan te wijten zijn? Waarom was dit dan niet het geval bij de electrische boiler? Zijn er oplossingen voor deze geurhinder? Waterbehandeling mogelijk?

Groet
Lieven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.