Boilerkeuze: INOX of EMAIL | Ecobouwers.be

U bent hier

Boilerkeuze: INOX of EMAIL

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Vanhorenbeeck
28/11/2011 - 19:15

Beste forum,

Ik heb een technische vraag waarop ik tot nu toe van geen enkele installateur/loodgieter een duidelijk antwoord heb gekregen.

ACTUELE SITUATIE
Onze CV wordt gevoed door een condensatieketel Vitodens 300-W (3j oud). De boiler is een alleenstaand type Ariston 16 (5j oud) en is momenteel quasi volledig stuk en verbruikte meer dan genoeg...
Wij wensen dus dringend de boiler te vervangen door een Vitocell aangesloten op de Vitodens 300-W.

Omdat wij een waterverzachter hebben staan (met harskolom en zout) die ons water verzacht tot ongeveer 8 à 9 Franse graden hadden we graag geweten welk materiaal het best bestand is tegen ons zacht ‘zoutrijk’ water: een type INOX of een type met EMAILLERING ?

Alvast hartelijk bedankt!
Mvg,
nic Vanhorenbeeck

1 Reactie

Reacties

afbeelding van bramcup
29/11/2011 - 11:26

Raar dat je installateur hier niet op kan antwoorden ....

 

Zout en een geëmailleerde boiler zijn niet echt vrienden. Zolang je emaillelaag niet beschadigd is, is er niet dadelijk een probleem, maar als deze laag een beschadiging heeft dan is je boiler snel lek. De inox boilers van Viessmann zijn echter te duur voor hetgeen je krijgt. 

 

Beste keuze is hier een inox boiler, kijk ook zeker eens naar de ACV smart boilers .... deze zijn van inox en zijn doorgaans minder gevoelig voor kalkrijk water door hun tank - in - tank princiepe ...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.