The Blue House/2013 - prijs voor duurzaam & betaalbaar bouwen: Schrijf je in voor 20 augustus en maak kans op 5000 euro | Ecobouwers.be

U bent hier

The Blue House/2013 - prijs voor duurzaam & betaalbaar bouwen: Schrijf je in voor 20 augustus en maak kans op 5000 euro

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jurgen - BBL
10/06/2013 - 14:47

De Stichting voor Toekomstige Generaties opent de kandidaturen voor THE BLUE HOUSE/ 2013. Met dat initiatief wil de Stichting duurzaam bouwen en verbouwen in België aanmoedigen. De samenwerking tussen architect, aannemer en eigenaar staat in deze tweede editie centraal. Kandidaten kunnen zich nog tot en met 20 augustus inschrijven op www.bluehouseprize.be.

Duurzaam én betaalbaar bouwen: THE BLUE HOUSE/ wil tonen dat het kan. Niet alleen met behulp van energiebesparende en ecologische maatregelen, maar ook dankzij intelligente en creatieve oplossingen om de kosten op korte, middellange en lange termijn zo veel mogelijk te beperken.

Tijdens de vorige editie (2012) kreeg de jury, onder leiding van architect Bob Van Reeth en strip tekenaar François Schuiten, een grote variëteit aan voorstellen onder ogen, met verschillende benaderingen van duurzame ontwikkeling en uiteenlopende inspirerende oplossingen. Groepsaankoop, optimalisering van ruimtes, recyclage van materialen, eenvoud ige middelen, renovatie van industriële gebouwen of herstel van erfgoed: de meerderheid van de kandidaten vond passende oplossingen op maat van iedere context.

In 2012 kaapte het project “L’Espoir” de geld prijs van 5000 euro weg. L’Espoir bestaat uit 14 huizen , gebouwd voor en door gezinnen met financiële problemen uit Molenbeek. De architect van het project is Damien Carnoy en het werd uitgevoerd door De Graeve SA. Dit jaar wil THE BLUE HOUSE/ de drijvende krachten achter het project samen in de bloemetjes zetten: architect, aannemer én eigenaar. E en duurza me woning staat of valt immers met de samenwerking binnen het team.

INSCHRIJVEN
Er zijn twee indienrondes: indienmoment 1 wordt afgesloten op 20 juni (om middernacht). Op 25 juni weet u of uw kandidatuur wordt aanvaard. Indienmoment 2 wordt afgesloten op 20 augustus (om middernacht). U krijgt dan reactie op 26 augustus.
Geselecteerde kandidaten moeten een uitgebreider dossier indienen tegen 10 september. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 21 november 2013 in Brussel.

MEER INFO
Meer informatie over THE BLUE HOUSE/ op www.bluehouseprize.be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.