Blowerdoortest | Ecobouwers.be

U bent hier

Blowerdoortest

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Leentje8
07/03/2015 - 16:33

Vraagje:
De blowerdoortest die wordt uitgevoerd om het E-peil van de woning te bepalen, heeft die enkel betrekking op de buitenste schil van het huis (vloeren, muren, ramen, dak...) of ook de muren en deuren binnen in het huis.

Ik zou nl. graag enkele oude deuren in mijn nieuwbouw gebruiken i.p.v. nieuwe, maar ga dit niet doen als dit mijn isolatie naar beneden haalt. Het gaat evenwel slechts om maximum 3 deuren met glasraam in (niet volledig van glas), van keuken naar berging, van natte ruimte naar kamer, om in die ruimtes wat meer licht binnen te krijgen. Die ruimtes liggen aan de noorderkant en daar zijn geen ramen voorzien. Eventueel ook van de benedenhal naar de woonkamer, gewoon omdat ik oude deuren nu eenmaal prachtig vind.

Dank voor jullie hulp!
Leen

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Stefan Van Overtvelt
07/03/2015 - 21:55

Luchtdichtheid naar buiten toe (en vice versa) is enkel van belang.

Hier de test gedaan zonder binnendeuren ;-)

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
08/03/2015 - 09:33

 

Die deuren moeten toch openstaan tijdens de test. Als ge een inpandige garage hebt moet de garagedeur eveneens openstaan. Dan hangt alles af van de luchtdichtheid van de garagepoort.

afbeelding van Leentje8
08/03/2015 - 19:40

Prima! Goed om weten!

Er is geen garage in mijn huis voorzien, dus daar moet ik mij al geen zorgen over maken. Het is een compacte vierkante blok.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.