biomassa van eigen tuin | Ecobouwers.be

U bent hier

biomassa van eigen tuin

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nico b
09/06/2006 - 15:16

Ik lees op verschillende sites berichten over aanplantingen van hennep, olifantengras, bamboe en dergelijke voor biomassa.

In Nederland blijkt volgens sommige berichtgevers de overheid te kiezen voor het gebruik van afval- en snoeihout, dit toch op korte termijn. Het verkleinen hiervan op privé vlak tot bruikbaar formaat lijkt me evenwel onhaalbaar.

Voor mij thuis dacht ik aan compostering met warmtewinning of - sneller realiseerbaar aan het voeden van een pelletkachel met haksel van bamboe. Daartoe plantte ik reeds vorig jaar bamboe aan, wellicht kan ik over 5 jaar beginnen rooien. Ondertussen kan ik mijn huis wellicht tot LEW-niveau opwaarderen, alles op zijn tijd.

Zijn er mensen met ervaring op het gebied van het gebruik van biomassa of meer bepaald bamboe uit eigen tuin voor verwarming?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van DebeWili
04/10/2013 - 15:53

Even een oud topic terug naar boven halen.

Wij willen heel graag onze woning verwarmen met biomassa meer bepaald olifantengras. 

In juni hebben wij een weide aangeplant met miscanthus. Over 2à3 jaar zouden we dit kunnen oogsten en er ons huis mee verwarmen.

Enkel de EPB wil nog niet mee. Vanaf 2014 wil de regering hernieuwbare energie verplichten.

De EPB-software is al aangepast maar nog niet voor biomassa. Bij het bereken van ons E-peil kwam onze score niet gunstig uit omdat ons rendement op 91% ligt. Dus als je gebruik maakt van een gasketel dan behaal je een betere score.

Hopelijk maken ze snel een beslissing om biomassa toch te promoten.

Zijn er nog mensen die op olifantengras hun woning willen verwarmen?

Wil je er meer over te weten komen kan je onze blog bezoeken: http://projectwenl.wordpress.com/

Groetjes,

W&L

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.