verkoop Bio-ecologische bouwgrond | Ecobouwers.be

U bent hier

verkoop Bio-ecologische bouwgrond

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert devos
11/03/2011 - 17:04

Beste forumleden,

ik weet hoe gevoelig platvloerse commercie op het forum ligt , maar ik wil toch een poging doen;

We hebben namelijk in de provincie Namen een stuk bouwgrond liggen tesamen met een bijhorend bos en beekje.Zo ongeveer "in the middle of nowhere".

Ideaal voor wie een bio-ecologische woning of een eartship wil bouwen.

We waren dit eerst zelf van plan, maar door omstandigheden dienen we voorlopig van deze plannen af te zien en het terrein te verkopen.

Ik geef liever iemand van op het forum de kans , dan het stuk gewoon op de vastgoedmarkt te smijten

Wie eventueel interesse heeft , kan mij contacteren via mijn persoonlijk mail voor meer details.

 

Geert devos,

energiedeskundige

 

 

 

6 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
11/03/2011 - 23:25

Eerste regel als je Bio-ecologisch wil bouwen ...

 

Ga niet "in the middle of nowhere" wonen ...

 

Tja ...

 

Dirk

afbeelding van Jenske
08/04/2011 - 22:45

Als binnenkort iedereen zijn bio-ecologisch ethisch dynamisch huis heeft gebouwd "in the middle of nowhere", schiet er voor vlinders, wilde planten, grondwater en de rest van de mensheid niets meer over.

Het zou mij bijzonder sterk lijken mocht je, geïnspireerd door het bio-ecologisch gedachtengoed, alsnog zou beslissen om je grond te behouden en er NIET te laten bouwen. Dat zou pas bio-ecologisch zijn.

Maar ik vergeef het je: er zijn heel wat andere mensen die het gewoon worst zal wezen dat de wereld wordt vol gebouwd, bio-ecologisch of niet.

afbeelding van Jos1245
12/04/2011 - 11:15

Het is bouwgrond dus er zal ooit iemand op bouwen, dus liefst iemand met respect voor de natuur. En er zijn er maar weinig die geld op overschot hebben om bouwgrond te laten liggen of zelfs te laten inkleuren als bosgebied. Ik denk als iedereen in eigen boezem kijkt de wereld er veel mooIer zou uitzien... En dat eco komt deels vanzelf... Als er schaarste op de markt is stijgen de prijzen en als de prijzen stijgen worden steeds meer producten rendabel.

afbeelding van geert devos
12/04/2011 - 12:36

Het was idd niet mijn bedoeling om hier een polymiek te starten over wel of niet bouwen in een rurale streek , feit is dat de bouwgrond in kwestie ingekleurd is als "echte" bouwgrond (geen recreatiegrond , natuurgebied of bosgebied , die in de praktijk dan soms ook gebruikt wordt om er te bouwen) , maar samen te koop is met een aangrenzend bos(je) van 3500m2 , dat dan weer afgezoomd is door een riviertje.

De bouwgrond zelf is momenteel in gebruik als weide , dus er moet geen boom voor sneuvelen.

"in the middle of nowhere" is natuurlijk een beetje overdreven (waar vindt je dat nog in België) maar het ligt op 500 meter van een onooglijk klein dorpje in de provincie Namen.

indertijd hadden wij het gekocht om er effectief een soort "selfsufficient" huis te proberen bouwen (= brandstof :eigen bosbeheer,water : rivier, elec : zuidgerichte pvpanelen , voedsel : eigen kweek op de rest van de 1200m2 grond)), en er onze kinderen en kleinkinderen een stukje eigen te beheren natuur aan te bieden, maar door omstandigheden kunnen we deze plannen niet uitvoeren.

Vandaar dat ik het liever eens onder de aandacht bracht van mensen die misschien met dezelfde plannen rondlopen (en die zijn er zeker op deze site), dan het gewoon lukraak op de immomarkt te smijten.

ik kan alleen maar Jos bijtreden : uiteindelijk zal er wel iemand op bouwen, dan nog liever door iemand met respect voor de natuur en vanuit een ecologische gedachtengang.

afbeelding van Bourgone
16/09/2011 - 22:40

Ik vrees dat jullie stukje bouwgrond ondertussen reeds verkocht is en hopelijk aan de juiste mensen. Mocht het nog in jullie bezit zijn wij zijn echte natuurliefhebbers en willen een bio-ecologische woning gaan bouwen in Namen of Luxemburg. Onze vereisten zijn een beekje, een bos en veel ruimte zodat we een aantal bio-ecologische projecten kunnen realiseren.

misschien tot snel

afbeelding van geert devos
17/09/2011 - 10:36

inderdaad is het reeds verkocht.

het stuk grond voldeed blijkbaar perfect aan jullie behoeften. Sorry.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.