bijdrage energie waterdampdeel bij warmtepomp | Ecobouwers.be

U bent hier

bijdrage energie waterdampdeel bij warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van just
05/05/2006 - 11:07

Wellicht dat iemand van dit forum mij kan helpen met het volgende probleem. Momenteel ben ik (student) bezig met een project over warmtepompen.

Het gaat om een warmtepomp die gebruik maakt van warme lucht als warmtebron. Deze lucht van circa 20 graden wordt over de verdamper gevoerd, waarna de warmte energie van de lucht wordt afgegeven aan het koudemiddel dat hierdoor verdampt. Het betreft geen droge lucht, de lucht bevat ook nog een deel water(damp) dat condenseert en gedurende dit condenseren ook een bepaalde energie hoeveelheid afgeeft.
Mijn vraag > ik wil weten hoe groot deze energiehoeveelheid is bij een bepaalde verdampergrootte m.a.w. hoe groot is de energiebijdrage van het deel waterdamp dat zich in de lucht bevindt? Dit moet namelijk worden meegenomen omdat dit andere (positievere) COP waarden geeft!
Alvast bedankt voor jullie reacties.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.