Bestrijden opstijgend vocht + saneren van muren | Ecobouwers.be

U bent hier

Bestrijden opstijgend vocht + saneren van muren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van liesjelemmens
16/08/2010 - 18:22

Hallo,

We hebben een driegevel woning gekocht van 1907 waarvan één gevel een wachtgevel is. We gaan de woning volledig verbouwen en streven naar een laag-energie woning. Hiervoor zullen we echter moeten isoleren aan de binnenzijde.
Momenteel zijn we met de afbraakwerken bezig en het grootste deel van de plakkerij en vloeren is er al uit. Nu hebben we gemerkt dat we last hebben van opstijgend vocht. Ik heb al wat opzoekingswerk gedaan, maar heb geen idee wat voor ons de beste oplossing is.
Bijkomend probleem is dat het achterste deel van de woning vroeger een varkensstal was en ik vermoed dat we hier op de één of andere manier de muren zullen moeten saneren.
Op welke manier behandelen we best de muren tegen opstijgend vocht?
Hoe worden muren in feite gesaneerd, want hierover vind ik zeer weinig informatie. Het moet natuurlijk mogelijk blijven de woning langs binnen te isoleren.

Ik hoop dat iemand me wat wijzer kan maken!

Groetjes,
Liesje

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.