bestaande poutrels bruikbaar? | Ecobouwers.be

U bent hier

bestaande poutrels bruikbaar?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van yourt
04/09/2005 - 00:32

Beste, wij kochten een oud huis. Aan de zijkant werd in 1963 een stuk aangebouwd met spouwmuren; De rest zijn dikke muren van 1903. Huis in een L gebouwd, met garage en achtermuur, wat resulteerde in een gesloten binnenkoer van 5,6 op 10 meter. Die werd overdekt met draadglas en zo... dat willen we afbreken, zodat we terug de koer hebben waarop onze eetkamer en keuken op uitkomen.

Probleem: in de keuken staat middenin een muurtje. Vroeger bestond dat uit 2 plaatsen (oals dat toen was). Er zit op 1m60 een doorlopende poutrel tot aan de buitengevel, waar ipv 2 deuren voor elke plaats nu één groot raam van 4 meter zit, net onder een dubbele poutrel. Ik begrijp echter niet goed waarom dat muurtje er nog staat...?

We zouden dat helemaal weg willen (er bovenop zit nog maximum 1 meter muur, en daarboven zit de houten vloer van een kamer, geen muren of zo.
Het gemakkelijkste zou zijn om de hele zwik (muur en poutrel eruit te halen, zodat we onder die bestaande poutrels in de buitengevel een doorlopende goed isolerende glaswand kunnen plaatsen; alleen weet ik niet goed hoe ik die koudebrug wegwerk, Langs binnen kast erom en isoleren?
Moet lukken denk ik. probleem blijft die restant muur met die lange poutrel over. Poutrel over de breedte van 5m40 van het huis, waarvan aan één kant >1m50 op de muur en een overspanning van 3m70. Dat "poutrelleke" is 10 op 10. Die langs de buitengevel is 15 op 15, maar daar staat dan ook volledige buitenmuur verder op van de bovenverdieping, plus dakgebinte.
Iemand enig idee? Of een goedkope oplossing, ttz bvb. een aannemer die vrijblijvend komt en eventueel oplossing aanreikt met prijs, of eerlijk zegt dat hij daar geen werk aan heeft?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.