Bestaande cementbepleistering behouden bij isolatie buitengevel? | Ecobouwers.be

U bent hier

Bestaande cementbepleistering behouden bij isolatie buitengevel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Stvn
14/08/2010 - 07:59

Wij gaan binnenkort de buitenmuur van onze aanbouw isoleren langs de buitenkant, een volle muur van 18cm dik. Momenteel is die bezet met cement, op een klein stuk is die cement ook nog eens overschilderd. De bezetting is in goede staat. Het geheel lijkt me redelijk waterdicht, gezien het feit dat de een deel van de muur veel last had van optrekkend vocht en de binnenkant ervan (plus een klein stuk dat langs buiten niet bezet was) sterk afbrokkelde bij het verwijderen van de binnenbepleistering. Het vochtprobleem is opgelost (injectie) en de muur is meer dan een half jaar na die behandeling wel droog te noemen.
Maar: is zo'n waterdichte bepleistering aan de buitenkant wel goed als je daartegen nog isoleert, of moet die muur langs de buitenkant meer dampopen zijn (of is die cementbepleistering dampopen genoeg)?

Alvast bedankt voor de reacties,
Steven

3 Reacties

Reacties

afbeelding van chris s
14/08/2010 - 13:45

dampopen? welk materiaal ga je isoleren ? Ik dacht te weten dat als je kiest voor een buitengevelisolatie deze materialen volledig dampdicht zijn. type (eps/xps /pur) Kan mij vergissen hoor maar denk het niet. Welk systeem ventilatie ? Er bestaat wel een soort eps met gaatjes dat zag ik op batibouw waar hoe goed dit is, geen enkel idee. er bestaan vast ook materialen die wel dampopen zijn. 

afbeelding van GeMich
27/08/2010 - 11:18

Steven, ik denk dat u het heeft over http://www.baumit.be/upload/Prospekte/WDVS/PDF/baumit_open_flaemisch.pdf ?

Zij hadden inderdaad een stand op batibouw dit jaar.

Voor meer informatie over dit systeem kan men mij een privébericht sturen.

afbeelding van jan verstricht
27/08/2010 - 13:20

 Als ik het goed begrijp komt die cementbepleistering aan de warme zijde van de isolatie te liggen. Die kan mag gerust dampdicht zijn. De dampopen kant moet aan de buitenzijde van de isolatie liggen. Dat is te verwezenlijken met bijv. een dampopen pleister (kalkpleister, silicaatpleister - niet te verwarren met siliconen, of een dampopen waterdichtingsvlies met bijv. houten gevelbekleding.) 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.