België weinig aandacht voor hernieuwbare energie | Ecobouwers.be

U bent hier

België weinig aandacht voor hernieuwbare energie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van solar-boy-1
04/12/2006 - 09:13

"België staat op de achttiende plaats op de ranglijst van landen die aandacht besteden aan hernieuwbare energie. Bijna alle grote geïndustrialiseerde landen doen het beter dan ons land.
China is opgerukt naar de zesde plaats.
De Verenigde Staten verdringen Spanje aan de top van de rangschikking die wordt opgemaakt door de dienstengroep Ernst & Young.
Die lijst hecht relatief veel belang aan windenergie, en iets minder aan zonne-energie en biomassa.

België scoort slecht omdat het tot nu toe weinig windparken op grote schaal realiseert. In België zijn nu drie projectontwikkelaars actief om windparken in de Noordzee te bouwen. De drie projecten zullen samen 2 miljard euro kosten en zouden 3,3 procent van het stroomverbruik in België leveren.

Opvallend in de ranglijst is dat opkomende landen als India en China hoog scoren inzake hernieuwbare energie en dat erg traditionele en grote industriële landen als de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittannië zich toch in de top vijf handhaven. De landen in Zuid-Europa zitten eveneens vooraan in het peloton. Griekenland rukte zelfs op van de dertiende naar de zevende plaats.

De Scandinavische landen en Nederland, traditioneel koplopers in de milieusector, staan onderaan de ranglijst."

Bron: 'Het Belang van Limburg'

1 Reactie

Reacties

afbeelding van pluto
04/12/2006 - 18:39

De Verenigde Staten op nummer 1, is dat geen vergissing ?

vr gr

Pluto

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.