BATIRAD radiatoren | Ecobouwers.be

U bent hier

BATIRAD radiatoren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van phillthechill
26/11/2015 - 12:32

Hallo iedereen,

Heeft er iemand ervaring met de radiatoren van BATIRAD? Zou werken zoals een speksteenkachel,franse steen bewerkt om de warmte vast te houden waar een weerstand in gelegd is.Deze warmt de steen één uur op en geeft dan drie uur warmte af.Volgens de verkoper is dit de voordeligste elektrische verwarming.

Heeft iemand ervaring met dit product?Ik kan daar op internet nergens iets van terugvinden buiten de website van  BATIRAD.

Dank bij voorbaat.

Philip

 

5 Reacties

Reacties

afbeelding van benn
26/11/2015 - 21:14

Elektrische radiatoren zijn simpel. Om 1000W af te geven wordt er ook 1000W verbruikt. Of de afgifte traag of snel verloopt speelt geen rol.

afbeelding van phillthechill
27/11/2015 - 16:46

Dus als ik het goed begrijp kan ik evengoed een goedkoop straalkacheltje van de brico hangen ipv. een 1000euro radiator van BATIRAD? Het is voor in de hal,15,16°c om de kou te breken in de winter.Het maakt dus niet uit of het infrarood verwarming,straalwarmte of eender wat is?

afbeelding van Brecht Schatteman
27/11/2015 - 21:11

Waarvoor wordt de hal gebruikt? Als het bv de inkomhal is, dan zal de verwarming er vooral nodig zijn voor bv het aan en uit doen van schoenen en jassen. Maar voor de rest weinig gebruikt worden (of misschien als passage naar boven). Het zou onzinnig zijn om heel die ruimte elektrisch warm te stoken voor die enkele minuten dat die gebruikt wordt. Werk dan bv met elektrische stralingspanelen die u dan installeert daar waar men bv zou zitten om schoenen aan te doen. Die zet u dan aan wanneer u u schoenen zou aandoen. Normaal gezien voorzien die panelen vrij snel stralingswarmte.

 

Gaat het daarentegen over bv de hal boven tussen de slaapkamers waar u enkel enkele minuten bent om zich te verplaatsen, denk ik dat u beter gewoon voor iedereen een badjas voorziet dan die ruimte met elektriciteit warm te stoken. Maar wat ook kan is langs beide kanten van de hal stralingspanelen voorzien met een timer zodat die enkel warmte geven 's ochtends en 's avonds wanneer u op de gang zou kunnen zijn, maar dan overdag wanneer u aan het werken bent niet.

 

Die Batirad lijkt me er niet voor geschikt. Zou misschien wel goed zijn om de leefruimtes te verwarmen maar voor een hal die sporadische wordt gebruikt lijkt me dat niet effectief. 'S ochtends gaat het misschien over 1-1,5 uur dat die zou moeten aanstaan. Met zijn 1u opladen voor 3u stralingswarmte gaat dan toch wel wat energie onbenut weg...

afbeelding van benn
28/11/2015 - 05:54

Inderdaad. Als die steen de warmte lang genoeg kan opslaan en je hebt nachttarief zou het kunnen dat je goedkoper kan verwarmen dan met een blazer uit de brico, maar je zal niet minder elektriciteit verbruiken.

kan je geen gewone radiator bijplaatsen?

afbeelding van Woubeir
27/11/2015 - 23:25

Iemand ervaring of zo met Econoheat ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.