basic type houtvergassingsketel zonder teveel snufjes | Ecobouwers.be

U bent hier

basic type houtvergassingsketel zonder teveel snufjes

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirkst
12/02/2012 - 11:05

Onze mazouttank is leeg en vanaf nu gaan we proberen wat minder fossiel te stoken. Wij zijn wat de markt aan het doorschuimen van houtvergassingsketels (20 - 30 kW) voor stukhout met opslagboiler.
We zijn op zoek naar een robuust, betaalbaar merk, zo low tech mogelijk, zonder veel electronica, maar toch met een rendement liefst hoger dan 90%. Het "comfortniveau" hoeft voor ons ook niet te hoog te zijn, maw het hoeft allemaal niet te "automatisch" instelbaar te zijn, hoeft niet modulerend te zijn ...
Heeft iemand ervaringen, kent iemand dealers ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van AvR
12/02/2012 - 21:37
AvR

 

hallo,

 

kijk maar eens naar een Powall houtvergasser, verschillende vermogens en modellen.

geen electronica op de kachel zelf, rendementen van 90 % normaal.

degelijk maar misschien niet het goedkoopst.

heb zelf een Powall Phonix staan met 20 kw vermogen en rendement van 90%

14 kw cv zijde en 4 kw straling

zeer goede en fijn te bedienen kachel, mooie vergasser en geen rook door een super verbranding.

 

gr.André

 

 

afbeelding van PatrickM
12/02/2012 - 22:01

 www.solarbayer.de

veel info en prijzen...

afbeelding van Fre De Peuter
26/02/2012 - 15:51

Hoi,

 

Wij zijn een ontwerper en installateur van groene warmtesystemen en hebben heel goede ervaringen met de Solarbayer ketels. Zeer handig & veilig in gebruik en zijn automatisch regelend voor een perfecte verbranding (meer energie, minder verbruik en zeer propere uitstoot). We plaatsen tegenwoordig bijna alleen maar hun houtvergassingsketels.

Wij zijn ook dealer van een Bulgaars merk dat hun ketels in licentie bouwt van een Zweeds merk. Deze ketels zijn simpeler en goedkoper (maar niet heel veel) en vragen ook meer aandacht van de 'stoker' :). Zij hebben ook klassieke houtverbrandingsketels, maar dan wel automatisch geregeld. Deze zijn zeer robuust, verbranden bijna alles met redelijk hoge rendementen, maar hebben door hun opwaardse verbranding een minder grote brandstofbak.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.