balansventilatie en gashaard | Ecobouwers.be

U bent hier

balansventilatie en gashaard

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bartp
29/10/2007 - 13:45

Ik heb mij dit weekend geinformeerd over een gesloten gashaard. De wet voorziet hierin 2 systemen.

Bij het 1ste systeem (gesloten verbranding) wordt er een dubbelwandige buis door de schouw getrokken die uitmond in 2 buizen die boven de schouw zullen uitsteken.

Het 2de systeem (open verbranding) voert lucht aan via de kelder en voert de lucht af via de schouw. Voordeel geen buizen uit mijn schouw.

Omdat ik in pastoriestijl bouw, zie ik de eerste optie niet echt zitten. Maar doordat ik met een balansventilatiesysteem zit zou het 2de systeem onderdruk kunnen veroorzaken.

Nu vraag ik mij het volgende af.
Ik heb de kelder niet aangesloten op het ventilatiesysteem (De kelder heeft afzonderlijke verluchtingsroosters). De kelder is bereikbaar via de keuken achter gesloten deur. Is dit conform de EPB-wetgeving of moet de kelder mee in het ventilatiesysteem geplaatst worden.
Kan een aanvoerbuis van de gashaard in een kelder van 250 m2 met 11 verluchtingsroosters zorgen voor onderdruk.

Bart

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.