balansventilatie bij strobalenbouw | Ecobouwers.be

U bent hier

balansventilatie bij strobalenbouw

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van riek
19/01/2007 - 23:41

beste,

Ik ben een woning aan het bouwen op basis van strobalen in houtskeletbouw. Ik heb de intentie om balansventilatie te plaatsen. Wie heeft ervaring betreffende de luchtdichting bij strobalenbouw?

graag uw reactie

groeten,

Riek

1 Reactie

Reacties

moeilijk geval...
leembepleistering is luchtdicht, dus dat is geen probleem, maar de aansluiting met ramen en betonplaat en roostering etc... moet je wel goed verzorgen! en dat is moeilijker (bestaan hulpmiddelen voor van proclima om pleister luchtdicht te laten aansluiten met een tape-met-gaas-naast)

let er wel op dat er geen scheuren komen in je leem, dus dat je eerst alles laat uitharden, dan de barsten natmaken en bijwerken, en dan een 2de laag erover (weer lang genoeg laten harden zodat je eventuele barsten nog kan wegwerken) en dan de finischleem.

groeten,
christophe

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.