artikel trends | Ecobouwers.be

U bent hier

artikel trends

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stefan-14
15/08/2007 - 16:55

Hallo iedereen,

ik dacht dat iedereen bijna er over eens was dat er iets moet gebeuren voor klimaat, ...

en nu lees ik dit : http://www.trends.be/nl/economie/bedrijven/4-222-44901/duurzaamheidshype-voorbij-.html

ik vind dit wel straf

MVG
Stefan

7 Reacties

Reacties

afbeelding van helperken
15/08/2007 - 20:15

Zelf wonen we sinds juni samen en gaan we naar de bio-planet.
Het brood is er heel lekker ,wat duurder natuurlijk maar blijft verschillende dagen goed en je moet er minder van eten.
Natuurlijk is de prijs een stuk hoger dan in een Colruyt.
Hebben ook lekkere kokos waar je je frietjes kan in bakken en waar je geen last van hebt en nog gezond is ook.
Voor groenten en fruit hebben we een abonnement bij de Loods in Aalst dat gegarandeerd bio is en van de streek en waar we iedere week een vast pakket afnemen .

Zelf gaan we niet op restaurant want we verdragen dit niet meer.
Liever eens lekker gaan eten in de Panda in Gent en nog heel gezond ook !!!!!!!

Wat me opvalt dat we steeds meer in een wegwerpmaatschappy komen.
Men koopt zaken omdat ze het graag zien en niet gaan kijken hoe lang deze meegaan.
Kijk maar naar de stand-by tijd van de gsm.
Mijn Philips heeft een stand-by van 1 maand waarbij de meest gsms nu amper twee weken stand-by staan.

Zelf gaan we hopelijk dit jaar nog beginnen met de bouw van ons Passiefhuis.
De meeste mensen vinden het wel intressant maar als het dan iets meer kost dan haken ze af.
Liever een dure keuken en badkamer met alles op en aan want hier kan men mee stoefen!!!!!!!
Als top of the bill hun tuin nog eens goed verhard .
Bij ons zal het een ecologische tuin worden , maar moet me hierover nog eens informeren.

afbeelding van lucvt
15/08/2007 - 23:55

Serge

GSM-straling verstoort het biologische kompas van bijen en wespen. Als het aantal bijen aan hetzelfde tempo blijft dalen, dan ga je binnen enkele jaren geen biologische voeding meer kunnen kopen. Einstein voorspelde dat na het uitsterven van deze bezige insekten, de mens het geen vier jaar meer zal uithouden.
Ik heb mijn stukke GSM ingeleverd bij het klein elektro en leef nu zonder en voel me eerder bevrijd. Klinkt wellicht ongelooflijk voor de meesten.
Bovendien zie ik dagelijks chauffeurs bellen met de GSM en dat kan leiden tot ongevallen en pijnlijker uitvallen dan het eten van niet biologisch geteelde voeding.

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/08/2007 - 13:20
jandc (niet gecontroleerd)

ehm, Luc, ni om lastig te doen maar bijen hebben veeeeeeeeel meer last van de vervuiling (en dat gaat ver) dan van elektrosmog. Enfin, IMHO wordt elektrosmog in de alternatieve kringen nogal gehypet terwijl het belang van zo weinig mogelijk te vervuilen niet echt aan bod komt.

Het stoort me soms als ik met bepaalde mensen zit te discuteren over dat soort dingen terwijl op tafel een pak ligt met individueel verpakte koekjes, in de kast de meest giftige kuisproducten, ... Vooral geniaal vind ik het gediscuteer over elektrische leidingen die stralen terwijl er in de kamer een TV met beeldbuis staat te spelen.

Enfin, ik wil zeker niet zeggen dat het geen invloed heeft maar ik wil graag benadrukken dat je goed moet weten wat het meeste invloed heeft en dat je daar vooral iets aan moet doen.

Dit gezegd zijnde: mensen zijn dom en dat gaat zo in de komende generaties niet echt gaan veranderen.

afbeelding van lucvt
19/08/2007 - 01:04

Jan

de imkers wijten de plotse terugval van de laatste jaren niet aan vervuiling.

Die was vroeger op zijn minst even erg en produkten als inekticiden (DDT, E605) alsook vervuild water en ongefilterde rookgassen kwamen toen zelfs meer voor.

De verklaring is dus daar niet te zoeken.

Duitse wetenschappers hebben korven tussen GSM-straling geplaatst en het was meer dan opmerkelijk hoeveel er hun korf niet meer terugvonden. Op hetzelfde veld deden ze de test zonder straling en er waren geen nefaste gevolgen.

Probleem komt ook in de andere landen als USA voor. Het is ook niet te wijten aan de opkomst van de killerbee. Maar dat verhaal is eerder Amerikaans probleem.

afbeelding van karl herrebout
19/08/2007 - 07:10

Beste Stefan,

Zo zie je maar weer dat de vrije markt zijn goesting doet. Het wordt met andere woorden nodig dat het milieuvriendelijker alternatief zich weet te onderscheiden van de rest, zich ahw onderwerpt aan de markt.

Een voorbeeld: mijn vrouw koopt enkel nog bio-worteltjes, louter omwille van de betere smaak.

Passiefhuizen, zonneboilers, etc; idem: de meerkost moet verantwoordbaar blijven voor de toch reeds dure kosten voor de bouw van een nieuw huis. Je kunt bv. geen driedubbel glas plaatsen zonder te besparen op een verwarmingsketel, behalve als je echt geld over hebt, maar het blijft waanzin.

Ik probeer zelf de speelgoedberg van mijn kinderen te beperken, enerzijds door er geen te kopen, anderzijds door speelgoed te kopen dat duurzaam is en lang meegaat. Wat je in sommige huizen ziet, als resultaat van de Chinese speelgoed-indigestie, daar huiver ik bij. Een kind heeft dat niet nodig.

Blijft het consumptiepatroon: zolang hierbij voornamelijk hernieuwbare spullen worden gebruikt (bv. een houten ipv een plastieken kinderstoel), is de cirkel eenvoudig rond. De aantrekkingskracht van veel gadgets echter, met hun supergiftige printplaatjes en hun gemiddeld korte levenstermijn, is hier geen voorbeeld van.

Dus ja, het ecologisch alternatief is er, het moet sexy genoeg worden en zich kunnen meten met de concurrerende produkten. Op die manier kan ecologie en economie op duurzame wijze gerijmd worden.

afbeelding van lucvt
05/09/2007 - 13:22

Pas gelezen op HLN onder nieuws - multimedia:
Toont weerom aan dat de GSM..., onmisbaar voor de meesten (inclusief diegene die ecologisch omgaan met voeding, energie,...), misschien even nefast zal worden als andere knelpunten.

"Een twintigtal Amerikaanse wetenschappers heeft in een rapport gewezen op de gezondheidsrisico's van elektromagnetische velden en hekelt de ongebreidelde groei van draadloze technologieën (gsm, gsm-masten en wifi). Dat schrijft Le Soir.

Alzheimer
"De onbeperkte ontwikkeling van draadloze technologieën houdt waarschijnlijk een risico in en zal moeilijk te verhinderen zijn als de maatschappij niet snel beslissingen neemt omtrent nieuwe blootstellingslimieten", aldus het rapport 'Bio Initiative'. Het document wijst op het toegenomen risico op leukemie bij kinderen, kanker in de hersenen, Alzheimer of slaapproblemen.

Nota
De experts klagen de "elektromagnetische vervuiling" aan, die zou "de meest alomtegenwoordige blootstelling zijn waarmee mensen in westerse landen te maken hebben." In Duitsland heeft de regering het gebruik van wifi thuis afgeraden. In België werkt de Hoge Raad voor de Gezondheid momenteel aan een nota omtrent deze kwestie. Die zou in december af moeten zijn. (belga/hln) " "

30 jaar terug protesteerde ik tegen wegwerpverpakking, aanleg autosnelwegen ten koste van natuur, vervuiling rivieren en lucht,.. en toen werden mijn vrienden van de jeugdwielewaal en ikzelf ook krankjorum verklaard.

Misschien treft het artikel me meer doordat ik een familielid verloor aan hersenkanker. Ze had nochtans zelf haar groenten geteeld, had geen WIFI of draadloos netwerk maar woonde wel nabij de kerktoren (met serieuze GSM-mast).

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/09/2007 - 16:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Over het zogenaamde electrosmog is al veel geschreven, vb: beperkdestraling.org/default.aspx

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.