Anhydriet(vloer) | Ecobouwers.be

U bent hier

Anhydriet(vloer)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steven burvenich-1
03/10/2005 - 16:43

beste forum-"mers",

Vaak wordt verteld over anhydrietvloeren als "gips"vloeren en over de "mindere" prestaties in vochtige ruimtes. Gipskarton en -vezelplaten zijn dan weer ok omdat ze rechtstaan en niet platliggen ?! Volgens de bouw- en fabrikantenlobby gooien wij dus massa's water op de vloer en zijn we onbewust enorm handig in het "sparen" van de wand of zo?

Is een anhydrietvloer nu echt een "spons"? Wanneer krijgt gipsachtige materialen nu weer hydratatiekracht (zoals cement) en wordt zodus waterbestendig? Trasskalk?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van steven burvenich-1
03/10/2005 - 17:03

Even gechecked en gips kan dus nooit hydratie meemaken...
Trasskalk is een andere verbinding van kalk.

Iemand die een mening heeft over de combinatie van trasskalkmortel ("Romeins beton";-)) in de badkamer en anhydriet in de overige ruimten?
Hoe duur is trasskalkmortel? Minder milieubelastend? Gezonder? Uitstoot van radon enzo?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.