alternatief voor warmwater voorziening | Ecobouwers.be

U bent hier

alternatief voor warmwater voorziening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
29/04/2006 - 21:50

Door ziekte en prive omstandigheden moet ik rond komen van een minimumloon en zit te overwegen om het gas af te sluiten. Het is te duur en kan ik niet betalen.
Ik zit te overwegen om oliekachels te gaan gebruiken, verder is mijn woning voorzien van dubbel beglazing.
Alleen weet ik niet wat voor olie ik moet gebruiken voor de kachels en als mijn huidige gasfornuis ook butaan of propaan gas kan gebruiken en een alternatief voor warmwater voor in de keuken en douche. Weet iemand een suggestie?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van paul-11
30/04/2006 - 09:52

let op met oliekachels, ze zuipen zuurstof en als je deuren en ramen dicht doet zit je straks zelf zonder..........

afbeelding van markie
30/04/2006 - 17:19

Tessa,
je moet die oliekachels nog aanschaffen?
Je moet je fornuis laten ombouwen?
Alternatief vinden voor warm water?
En over hoe veel jaar zul je die investeringen eruit hebben denk je?
Ik heb dat ooit eens uitgerekend (20 jaar geleden), als je enkel kookt op gas, ben je goedkoper met flessen, van zodra je ermee gaat verwarmen heb je die vaste vergoeding er heel vlug uit. Dat geld zowat voor alle brandstoffen die je zo met kleine hoeveelheid gaat kopen. Enig alternatief is dan hout, en hopen dat je het gratis kan bijeenbedelen.

Ik denk dat je beter je gas kunt houden en enkel de hoogst noodzakelijke ruimte verwarmt. Als je een boiler hebt, tracht die dan beter te isoleren, heb je buitenmuren die veel koude afgeven, plak er dan desnoods wat isimoplaten van den brico tegen, dat doet wonderen.

Tracht je ook degelijk te informeren naar sociale tarieven voor je gas (zowel bij de netbeheerder als bij je leverancier), sommige doen daar wel iets aan.

Die olie of petroliumkacheltjes zijn niet zonder risico en ook niet echt bevordelijk voor je gezondheid.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.