alternatief pur | Ecobouwers.be

U bent hier

alternatief pur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dominique depraeter
26/06/2006 - 21:47

beste,

We zijn een houtskelet aan het isoleren. Gezien hout een levend materiaal is zullen we langs de buitenzijde waar er balken tegen elkaar staan met kleine spleetjes zitten, dat geldt ook voor de binnenzijde.

Hoe kan je deze gleuven van 1-5mm makkelijkst en snelst opvullen? We kunnen dat met glaswol en met een plamuurmeske erin schuiven, maar dan duurt dat wel even. Ook papiervlokken komen in aanmerking.

PUR lijkt me hier het eenvoudigst. Zijn er schone alternatieven?

En twee hoe breed mag een luchtlaag zijn zonder de isolatiewaarde te verliezen van een wand? Geldt hier 1mm over 1m per m² is 4 keer meer warmteverlies, of is dat enkel als de lucht van binnen naar buiten kan circuleren?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.