Altech Eclips Aqua | Ecobouwers.be

U bent hier

Altech Eclips Aqua

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sebpe
27/04/2011 - 17:53

Hallo,

Wij gaan binnenkort onze rijwoning verbouwen en zijn aan het nadenken over onze energievoorziening. Graag zouden we voor een deel op hout verwarmen.

Het Eclips Aqua model van Altech leek ons heel interessant: een 'halve' speksteenkachel (een echte is te groot voor in ons huis denk ik) die je kan aansluiten op je cv via een buffervat. Dit buffervat zou je in de zomer (als je kachel nt aan is) kunnen verwarmen dmv zonneboiler.
Je kan ook de warmte-afvoer laten 'switchen' tussen straling/cv.

Heeft iemand hier ervaring mee? Kan je de stralingswarmte voldoende afvoeren? Hoeveel moet je bijstoken om je water warm te krijgen? Is het rendement van deze kachels echt zo goed als ze beweren?

Groeten,
Sebpe

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.