Afwerking Pavaclay | Ecobouwers.be

U bent hier

Afwerking Pavaclay

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Freya G
07/04/2013 - 22:38

Wie heeft al gewerkt met Pavaclay-platen? Is dit een aanrader? Hoe is de afwerking hiervan? De voegen toemaken (hoe?) en dan leemfinish erover? Die leem-finish: is dat een soort 'verf' die je met een borstel erop strijkt?

Alvast bedankt voor jullie reactie's!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van t-t
09/04/2013 - 15:01
t-t

Over pavaclay kan ik je helaas weinig vertellen, maar leemfinish ken ik wel: Nee, het is geen verf die je met een borstel aanbrengt (al bestaat er ook wel leemverf). Leemfinish is eigenlijk een pleisterlaagje van een paar millimeter dik die je met een plakspaan aanbrengt. ik weet niet hoe het zit met pavaclay-platen maar met een fermacell ondergrond, moet je eerst een primer aanbrengen waarin korreltjes zitten en die een ruw oppervlak geven waarop de pleister goed kan hechten. Daarna moet je de leemfinish best nog sponzen om deze laag wat uit te vlakken (gaatjes of oneffenheden wegwerken) en daarna afborstelen voor een mooi afgewerkt resultaat. M.a.w. er is wat werk aan, maar het is zelf best doenbaar. (bestaat trouwens in verschillende kleuren).

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.