Afwerking dagkanten gevel passiefhuis | Ecobouwers.be

U bent hier

Afwerking dagkanten gevel passiefhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Passieveling
25/05/2010 - 17:14

Hallo,

Wij hebben een houtskelet passiefhuis gebouwd.
Rondom is een gevelsteen gemetst. Om aan onze norm voor certificatie te geraken is aan de dagkanten van de ramen de gevelsteen niet naar binnen gemetst (de overgang tussen houtskelet en ramen isoleren zou een significante verlaging van het energiekengetal betekenen volgens PHPP). De vraag is nu, hoe werken wij dit af? Wij hadden gedacht om tussen gevelsteen en raam met harde pur-platen te isoleren en aan de buitenkant af te werken met hout. De vraag is alleen, hoe kan je dit bevestigen? Alles op mekaar verlijmen?

Zowieso zou het probleem zich toch ook stellen boven de ramen. De stenen liggen boven de ramen op een L-profiel, maar tussen dat profiel en het houtskelet is toch een ruimte met een breedte gelijk aan de luchtspouw. Hoe werk je dat dan af?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

4 Reacties

Reacties

Je kunt PolyUrethaanlijm nemen.  kleeft fantastisch. moet je wel opletten dat je alles onder druk vastzet, want het schuimt en zwelt op, en kan zomaar een houten plank krom duwen.

Of je laat alle kieren door een bedrijf met PUR dichtspuiten. Dat kleeft uit zichzelf en kan ook boven de ramen gespoten worden. Het is na een minuutje al helemaal hard en kan dan afgeschuurd worden en bepleisterd of je kunt er dan hout overheen lijmen.

afbeelding van bertvdg
28/05/2010 - 12:20

Laat de dagkanten uitwerken in hetzelfde materiaal als de ramen. Of met woodpanel/ rockpanel...gelijkaardige...

 

Als het ware een kader dat op het raam wordt gezet om de ruimte tussen het raam en de gevel te vullen. Voordat de gevel gezet is moet er wel eerst een dikke houten lat/balk voorzien worden om bevestiging te hebben. Achteraf is het al moeilijker...

 

 

afbeelding van bertvdg
28/05/2010 - 12:21

@louis van jou energie:

 

Is er iets dat jij niet met PUR doet?

afbeelding van Passieveling
30/05/2010 - 10:20

Dag Bert en Louis,

Bedankt voor jullie reacties!
Vermits bij ons de gevel al staat denk ik dat PUR eigenlijk de enige oplossing is om de dagkanten nog te kunnen afwerken.
Louis, ken jij firma's die dit doen?

Groeten,

Johan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.