afsluiten ongeisoleerde spouw op zolder | Ecobouwers.be

U bent hier

afsluiten ongeisoleerde spouw op zolder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van henri-6
02/03/2008 - 16:03

Beste,

Binnenkort wordt ons zadeldak volledig weggenomen en wordt geheel vernieuwd. Omdat we geen grote zolder hebben waar kamers van gemaakt worden (en alleen als opslag gaat dienen)gaan we voorlopig alleen de zoldervloer isoleren met isofloc.

Nu het dak geheel weg wordt genomen was mijn plan om de spouw aan de bovenkant (op zolder) een gedeelte dicht te stoppen met isolatie. Omdat ik er dan bijkan. Als het dak weer erop zit kan ik niet meer bij de spouw. Om zo MINDER luchtwervelingen te krijgen in de spouw dacht ik aan isolatie er tussen te steken. Onze spouw is niet geisoleerd. We willen in de toekomst van buitenlangs de muur isoleren (in ieder geval de spouw niet inspuiten met isolatie).

Mijn vraag is of ik de spouw zonder meer kan volstoppen met isolatiemateriaal? Of is er een ander materiaal wat ik hiervoor het beste kan gebruiken.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van henri-6
03/03/2008 - 07:57

Voor de goede orde. Het gaat hierom ongeveer 10-20 cm isolatie in de bovensta rand van de spouw .

afbeelding van bartbv-1
12/04/2008 - 11:19

Hier stelt iemand nu een gelijkaardige vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.