aerowool | Ecobouwers.be

U bent hier

aerowool

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van cedric vandepitte
22/10/2012 - 07:39

hi,

al surfend heb ben ik aerowool tegengekomen van rockwool. dit is een minerale wol met extreem goeie lamdawaarde: 0,019 W/m.K!!!!!. heeft er iemand daar al ervaring mee of moet dit nog op de markt komen? prijzen en refs zijn blijkbaar nog niet te vinden.
ze hebben wel al een site... http://www.aerowool.be/nl/

thanks,
cedric

2 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
22/10/2012 - 19:47

Ik heb geen ervaring met het product maar ik ken wel de aerogel die in dit product gebruikt word. Aerogel is een product dat al langer gebruikt word in de ruimtevaart vanwege zijn lage massa, hoge isolatiewaarde en drukbestendigheid. Het product is al langer gekend maar het is tot voor kort altijd zeer duur geweest om het te produceren (misschien nu nog steeds als je vergelijkt met andere isolatiematerialen). Je ziet het nu beetje per beetje en voorzichtig aan ook gebruikt worden in de bouwsector vanwege de uitstekende isolatiewaarde. Betreffende veiligheid en milieu denk ik dat het product niet geweldig scoort, dit concludeer ik echer enkel uit de gebruikte grondstoffen (veel alcoholen en chemisch spul). In combinatie met rotswol lijkt het mij echter een goed product, zeker om plaats te sparen.

Ik merk dat ICDuBo (nederland) het product kent dus misschien kan je hier raad vragen ? Ook kan je een mailtje sturen naar rockwool, deze beantwoorden uw vragen graag.

Indien u (of iemand anders) ervaring heeft met dit product of een andere aerogel-afgeleide hoor ik dit graag, ik leer hier ook graag over bij :D

 

U kan ook dit eens bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=kHnen2nSmDY  en de wiki van aerogel

 

Grt, Anton.

qua veiligheid en milieu zit het O.K., zelfs met aerogel... toch minder milieuimpact dan Resolhardschuim (lambda 0,021) en zeker minder chemisch te noemen dan PIR.  De basis van aerogel is immers een soort silicagel dat geëxpandeerd wordt. De alcohol is enkel solvent ter expansie en wordt nadien verwijderd
Ik heb de verdelmer van BeNeLux al gecontacteerd vorig jaar en het product is nogal vochtgevoelig; daarom dat het niet buiten mag gebruikt worden, zelfs niet onder een overdekt terras... 

http://nl.wikipedia.org/wiki/Aerogel

Dat rockwool nu ook  aerogel fabriceert maar dan vermengd met rotswol, zal zeker de marktprijs doen dalen bij aerogel (concurrentie). Want het koste in 2011 nog een veelvoud van Kooltherm, en bij hoge R-waardes is aerogel nagenoeg oonbetaalbaar. Rockwool maakt aerowool in dikte van 4cm wat me doet vermoeden dat dit product veel betaalbaarder is dan een 3tal lagen cm-dikke aerogel boven elkaar...

Ik vermoed dat we hier een veelbelovend isolatiemateriaal voor de toekomst hebben. Want vacuumpanelen zijn allesbehalve overal in te zetten en zijn ook duur.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.