ACV ketel mysterie | Ecobouwers.be

U bent hier

ACV ketel mysterie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kovermee
31/01/2012 - 09:57

Onze 2 jaar oude ACV ketel bezorgt mij reeds een tijdje hoofdpijn. Reeds enkele maanden noteerde ik grote drukverschillen (meer dan 1.5 bar), waarna
de installateur besliste om te expansievat (voordruk 1.5 bar) te komen vervangen. Nog voor het vat vervangen werd, viel de ketel op korte tijd
zelfs 2x zonder druk. Na het ontluchten (geen automatische ontluchter) en bijvullen van de ketel, waren de drukverschillen steeds voor enkele weken verdwenen en werkte alles uitstekend, waarna de manometer opnieuw grotere schommelingen aangaf (meestal na een week of 3).
Vorige week werd het expansievat vervangen (ik heb de indruk door een kleiner vat) waarna de problemen zelfs verergden. Enkele uren na het plaatsen van het vat zat de ketel opnieuw zonder druk, en na bijvullen en ontluchten, zie ik grote drukverschillen (tussen 0.5 en 2.2 bar).
Een lek lijkt me een mogelijke oorzaak, maar dat strookt dan weer niet met het feit dat na bijvullen en ontluchten (met het eerste vat) de druk een 3tal weken constant bleef. Iemand een idee? De ketel is een ACV prestige Excellence, met vloerverwarming beneden en gewonen radiators op het verdiep. De ketel staat op het gelijkvloers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.