Achterwand kasten isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

Achterwand kasten isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Jos1245
09/04/2011 - 19:04

Dag,

Wij hebben een woning met volgende gevel opbouw

Buitengevel
Spouw
5 cm isolatieplaat ( blauw drukvast)
Thermoblock (rode snelbouwsteen)
1 cm pleisterwerk

Persoonlijk vind ik die 5cm wat weinig en daarom had ik gedacht om de inbouwkasten ( die er nog niet zijn) in de rug te isoleren. Moet ik ergens rekening mee houden, kan ik last van condens krijgen waardoor mijn kasten gaan uitzetten en rotten. Alle info is welkom.

Vriendelijke groeten

Jos

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
10/04/2011 - 09:53

jos

da's indedaad héél weinig, maar ik neem aan dat daar niets meer aan te verhelpen is.  je kan dus de muren gaan isoleren (direct op het pleisterwerk!), het enige waar je rekening mee moet houden is dat je langs de binnenzijde van de isolatie een degelijke damprem aanbrengt.   als het de bedoeling is de kastwand zelf te isoleren zou ik dat afraden, want dan ga je lucht krijgen tussen isolatie en de muur, en da's om problemen vragen.

hans d

 

 

afbeelding van Jos1245
12/04/2011 - 11:07

Bedankt voor de reactie Maar toch nog enkele opmerkingen. Als ik de isolatie tegen de pleister opzet en daartegen een dampscherm en daartegen mijn kast kan het geen kwaad? Of ben ik mis? Nu neem ik aan dat als ik mijn kasten volledig inbouw van onder tot boven en de zijkanten zijn dicht dan ga ik zowiezo geen luchtverplaatsing hebben achter mijn kast waardoor ik ook geen kans op condens krijg. Klopt dit? Groeten Jos

afbeelding van Hans Delannoye
12/04/2011 - 19:32

m.i. kan dat geen kwaad, al zal je de kast nooit luchtdicht aan de isolatie kunnen aansluiten.  maar als de isolatie mooi aansluit aan de muur, en langs de binnenkant een dampscherm, loop je geen risico op condens, tenzij je ergens stukken overslaat.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.