Aardwarmtewisselaar onder algemene vloerplaat | Ecobouwers.be

U bent hier

Aardwarmtewisselaar onder algemene vloerplaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rudi-6
03/01/2007 - 07:30

Wij zijn aan het kijken voor het leggen van een aardwarmte wisselaar. Omdat we niet onze tuin willen uitgraven om 2 meter diep een buis van 50 meter te leggen zouden we deze onder onze fundering (algemene vloerplaat) willen leggen. Als dit eventuele negatieve invloed heeft op onze fundering zullen we laten berekenen door de bouwkundig ingenieur. Mijn vraag is echter: zijn er negatieve gevolgen van het plaatsen van de AWW onder een gebouw. Wij nemen aan dat de temperatuur onder ons huis hoger zal zijn, op mindere deipte, omdat het gebouw dient als extra buffer. Weet iemand waar ik kan vinden hoe ik de invloed eventueel kan berekenen?

Alvast bedankt,

rsc

3 Reacties

Reacties

afbeelding van wini
03/01/2007 - 20:56

Op onderstaande URL wordt gezegt, dat het al gedaan is bij een passief huis. De enigste nadeel is, dat in de winter de warmte uit de kelder getrokken wordt. Hoeveel ??? Kijk maar. bauweise.net/grundlagen/technik/lueftung/ewt/ewt-praxis.htm Winfred

afbeelding van guido-13
03/01/2007 - 23:04

daar wil ik ook nog wat over te weten komen, volg dit op.

afbeelding van wini
04/01/2007 - 01:36

http://www.lika.be/content/view/17/26/

lueftungsnet.de/html/erdwarmetauscher.html

passivhaus-aktiv.de/TageBuch/beitrag_erdwaermetauscher.htm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.