Aansluitingen op condensatieketel | Ecobouwers.be

U bent hier

Aansluitingen op condensatieketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen-44
20/05/2013 - 23:48

Beste Ecobouwers,

Ik ben mijn CV-installatie aan het voorbereiden, welke ik graag zelf zou doen.
Heb al zoveel mogelijk het werk de installatie in mijn hoofd 'afgespeeld' en zit met een paar vragen. Heb hier al gelezen dat hier specialisten zitten, dus ik waag mijn kans :-) Misschien is de vraag al eens gesteld en beantwoord, maar dan heb ik er over gelezen.

Ik zou koperen of gegalvaniseerde buizen gebruiken voor opbouw, het betreft een kleine rijwoning. Ik zou de voorste radiatoren en de achterste radiatoren 'opsplitsen', dus dat die leidingen apart toekomen aan de condensatieketel.
Nu, stel dat ik flexibele buizen gebruik : geen probleem, je sluit aan op de collector, en vertrekt vanaf daar met één buis tot de condensatieketel.

Mijn vraag : hoe doe je dat dan met koperen of gegalvaniseerde buizen ? Kan je die ook aansluiten op een collector ? Wordt dat gedaan ? Of verbinden met een T-stuk ?
Heb al gezocht naar foto's op het net, maar ik vind er geen.

En dan nog een bijkomende vraag. Ik ga met 2 buizen naar boven, vandaar een T-stuk voor aansluiting radiator verdiep, om verder te gaan naar de zolder. Ik heb gezien dat je dat ook anders kunt doen, vanaf de radiator vertrekken naar de volgende dmv een onderblok zoals deze persoon hier gedaan heeft : http://www.klusidee.nl/Forum/about40446.html
Wat is het beste ?

Bedankt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.