aansluiting dakisolatie renovatie | Ecobouwers.be

U bent hier

aansluiting dakisolatie renovatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van zolf
10/05/2011 - 16:58

Ik ga deze zomer mijn dak renoveren en de dakwerker ineens ook laten isoleren. Dakbedekking is als volgt : Vlakke dakpannen - Celit 4d - 6 cm Knauf TI140 - 18 cm Knauf TI135 Met de vraag aan mijn dakwerker hoe hij de aansluiting zal verzekeren stuurde hij me onderstaande schets op. Is dit de juiste manier of kan ik best anders werken? Aan de bovenzijde en onderste hoeken is er ruimte tussen de 2 lagen isolatie. Hopelijk ook nog dit jaar ga ik de spouw na-isoleren met HR Thermoparels of Pur. Moet ik dan rekening houden met de manier van plaatsing? of blijft dit gelijk. 

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Erik82
11/05/2011 - 09:12

Ik zie het nut niet van de twee aparte lagen isolatie, het lijkt me beter deze overal tegen het verwarmde volume aan te brengen. Nu krijg je in die holtes een soort tussen temperatuur. Als ze goed zijn afgesloten van de buitenlucht (dus min of meer luchtdicht) is dat niet zo'n ramp, anders doet de buitenste laag niet veel.

afbeelding van Bert Verbeeck.
11/05/2011 - 09:28

Zolf,

 

Ik ben ook geneigd om de beide isolatielagen samen te houden, en wel om volgende redenen:

- Als je 2 lagen plaatst, heb je de mogelijkheid om de naden verspringend te voorzien: de ene laag dekt de naden van de andere af. Dit voordeel gaat verloren als beide lagen van elkaar verwijderd worden.

- Je hebt er belang bij dat de isolatiedekens ook correct op hun plaats blijven zitten over lange termijn. Dit wordt gedaan door de isolatiestroken 1 à 2 cm breder te snijden dan de tussenriumte tussen de kapers/gordingen. Maar best ook door zijdelings of onder de isolatie door, stroken te nieten tegen het hout (dampschermstroken of wat anders), zodat de isolatie in alle richingen op zijn plaats wordt gehouden. Als je de isolatielagen los van elkaar plaatst (zoals op de schets) vergt dat dus meer werk, meer kosten, met een minder zeker resultaat als gevolg.

 

Ik zou dus ook over de hele lijn de warme grens volgen.

 

Bert V

afbeelding van zolf
13/05/2011 - 13:11

ok heren, bedankt voor het advies.

ga het zo ook voorstellen aan mijn dakwerker.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.