Aansluiten dakisolatie op niet-geïsoleerde muur | Ecobouwers.be

U bent hier

Aansluiten dakisolatie op niet-geïsoleerde muur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van m2ts
03/11/2009 - 22:03

Voor mijn isolatie heb ik als volgt gewerkt: * daar de kepers van 6 cm dik zich op niet gelijke afstand bevinden heb ik daar gewerkt met (rots?)wol die ik zelf op de juiste lengte heb gesneden. * na het aanbrengen van het nodige lattenwerk heb ik dit alles afgewerkt met 16 cm dikke wol, met aluminium damprem. Voor het aansluiten van mijn dakisolatie op de muur zit ik echter met enkele praktische moeilijkheden (zie rode cijfers op de foto voor meer duidelijkheid):

  1. de bovenkant van de vensters op eerste verdieping komen net uit op de zolder en langs daar kan er heel wat tocht binnenwaaien tussen de houten roostering van de zoldervloer. Een koudebrug van jewelste.
  2. spanijzers zitten in de weg om isolatie netjes te kunnen plaatsen.
  3. op sommige plaatsen staat er nog een muurtje (ik vermoed dat dit de oude gevelsteen is) en op andere plaatsen weer niet. Dit bemoeilijkt opnieuw het plaatsen van isolatie.
  4. de buitengevel is een muur zonder spouw en is niet geïsoleerd, dus is er ook geen isolatie waar ik zou kunnen op aansluiten. Maar wie weet komt er in de toekomst nog een nieuwe gevelsteen, met extra isolatie (?)
  5. balken die ook in de weg zitten

Hoe kan ik dit het beste afwerken? Een idee dat ik heb is om het te doen zoals in het groen is aangegeven, maar het probleem daarmee is dat de wind nog altijd via het de bovenkant van het venster makkelijk in de roostering kan. Bovendien weet ik niet zo goed waar mijn damprem moet. Normaal is dat aan de warme zijde, wat het er niet makkelijker op maakt, omdat dit aluminium dan voor een gedeelte op de zoldervloer zou moeten... Dank bij voorbaat? :-) Enige tips zijn zeker en vast welkom.

Edit: bijlagen moeten verwijderen om ruimte vrij te maken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.