Aanpassen verwarmingscurve van Prestige 32 Excellence? | Ecobouwers.be

U bent hier

Aanpassen verwarmingscurve van Prestige 32 Excellence?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van JLeroux
30/10/2012 - 15:35

Aangezien ik mijn verwarming wat beter wil afstellen ben ik op zoek hoe ik de verwarmingscurve van men CV ketel kan aanpassen (ACV Prestige 32 Excellence). De handleiding vermeld de verwarmingscurve en parameters, maar niet hoe je deze kan aanpassen. Heeft iemand hier ervaring mee?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van bramcup
30/10/2012 - 16:05

Dit hangt van de kamerthermostaat af.

Bij een acv 22 kamerthermostaat: zie de handleiding van de ketel op pagina 23 ( handleiding van de mkIII op de site van acv )

Bij een rsc room unit van acv: zie handleidingen van de room unit en niet de handleiding van de ketel ( handleiding room unit staat eveneens op de acv site )

 

Valt me op dat er bij het kouder worden steeds meer van dergelijke vragen opduiken op dit forum. Laat het duidelijk zijn dat dit eigenlijk bij je installateur moet bevraagd en beantwoord worden ..... Is je installateur met de noorderzon verdwenen? Wie doet dan het onderhoud van het toestel? Op de site van acv staat normaalgezien ook een lijst met erkende installateurs ....

Ketel zelf geplaatst om een paar euros te besparen .... tja ....  bezint eer ge begint .... wie zijn gat brand moet op de blaren zitten .... goeiekoop is duurkoop ...... Een man die denkt dat hij alles kan, moet niet klagen als zijn keteltje pruttelen zal :-D 

 

Och ja .... er lopen ook een heleboel prutsinstallateurs rond natuurlijk .... een mens zou er voor minder zelf aan durven beginnen ....  

afbeelding van JLeroux
31/10/2012 - 14:42

Ter verduidelijking aangezien hier direct conclusies worden getrokken alvorens extra vragen te stellen, de installatie is nieuw sinds een jaar vermits nieuwbouw. De installateur doet enkel de installatie en ACV is reeds langs geweest om de inregeling te doen en heeft de verwarmingscurve aangepast aangezien ik heb boven via de radiatoren niet warm kreeg door lage temperatuur verwarming (vermits vloerverwarming op gelijkvloers). Na een jaar kan ik wel stellen dat de verwarmingscurve te hoog is ingesteld en wil deze met één stap verlagen.

Vermits in de handleiding de verwarmingscurve wordt vermeld alsook de parameters en dit rechtstreeks via de ketel zou moeten kunnen (zo heeft de persoon van ACV het toch gedaan). Ik heb een kamerthermostaat van Siemens (dus geen ACV) en dit is een installatie zoals ACV te zelf levert, en dus geen gebruik maakt van de ACV thermostaat zoals in hun handleiding beschreven. En dus mijn vraag is vrij simpel wie kan me uitleggen hoe ik op de CV ketel in het menu kom om de verwarmingscurve parameter één stapje lager te zetten. :-)

afbeelding van tumkie
31/10/2012 - 17:58

RTFM :)

 

In de handleiding staat duidelijk beschreven welke parameters deze zijn ...

 

acv.com/be-nl/06_11/17/app.rvb

afbeelding van JLeroux
05/11/2012 - 12:03

Lol, die heb ik gelezen en als jij nu voor men ketel komt staan en het even zou willen doen dan zou dat heel leuk zijn. Het is namelijk zo dat het lezen van de manual je de parameters geeft en dat is me allemaal duidelijk. De vraag is enkel hoe geraak je in de menu waar de parameters zijn. Het zou inderdaad vrij simpel moeten zijn, en ofwel ben ik zo stom ofwel doe ik iets verkeerd ofwel is het gewoon slecht uitgebeeld (want uitleg staat er niet bij hoe je in de menu komt met parameters). En ik heb al heel veel zelf qua parameters kunnen instellen via men roomunit waar de manual zeer duidelijk is over hoe je in de betreffende menu's geraakt om parameters aan te passen (dus zo stom zal ik nu ook weer niet zijn).

Wat meer uitleg hoe ik in het menu geraak voor de parameters is welkom, misschien van iemand die weet hoe of het al gedaan heeft? Dat zou wel heel wat makkelijker zijn dan enkel maar naar stomme manuals te verwijzen (die geen uitleg geven hoe je in het menu komt). :-)

afbeelding van bramcup
06/11/2012 - 09:49

aangezien je roomunit hebt moet je de stooklijn hierin aanpassen en niet in de ketel .... zie mijn vorige berichten .... kan zijn dat de ketel de parameters blokkeert als een roomunit aangesloten is aangezien je al de instellingen met de roomunit doet.

 

en neen, ik heb het zelf nog niet gedaan ..... ;-)

 

afbeelding van JLeroux
06/11/2012 - 13:24

Zoals ik reeds aangaf in mijn eerste antwoord is mijn roomunit niet van ACV maar van Siemens en deze heeft NIET de mogelijk om de stooklijn aan te passen. Nogmaals, de technieker van ACV heeft het via de ketel zelf gedaan maar das nu meer dan een jaar geleden en deze doen dit zo snel dat ik niet echt goed heb kunnen zien en onthouden hoe ik nu daadwerkerlijk in het menu kom. Dus vandaar de vraag, ik weet dat het kan, ik weet dat het via de ketel zelf gaat, nu enkel iemand vinden die weet hoe en het eventjes simpel kan uitleggen. Wil enkel de stooklijn met ietsje verlagen aangezien ketel nu iets te hoog draait om een ideaal verbruik te hebben aangezien ik met vloerverwarming zit en nu de mengkraan al is vaker te veel moet mengen om de temperatuur van het water te verlagen. :-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.