4de editie 'Postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen. Duurzaam bouwen en wonen volgens bio-ecologische principes' | Ecobouwers.be

U bent hier

4de editie 'Postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen. Duurzaam bouwen en wonen volgens bio-ecologische principes'

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van VIBE vzw
30/05/2013 - 15:40

In het postgraduaat “Bio-ecologisch Bouwen. Duurzaam bouwen en wonen volgens bio-ecologische principes” bestuderen we de principes van energiezuinig bouwen gekoppeld aan duurzaam woonbeleid.
We bekijken hoe we ons op vlak van water- en materialengebruik/verbruik beter kunnen organiseren en we besteden uitgebreid aandacht aan het creëren van een gezond binnenklimaat. Verder schetsen we de praktijk van een doordachte ruimtelijke ordening en stedenbouw, waarbij we het algemeen welzijn en de belangrijke sociale aspecten niet uit het oog verliezen.
De studenten leren niet alleen de bestaande evaluatie-instrumenten correct te hanteren, ze leren ook de wetenschappelijke achtergrond begrijpen. Zo leidt deze opleiding naar praktisch toepasbare inzichten en veel bijkomende informatiebronnen.

Het postgraduaat omvat ook enkele plaatsbezoeken en een facultatieve studie-uitstap naar enkele duurzame voorbeeldsteden in Nederland, namelijk de fietsstad Houten en de ecowijk van Culemborg EVA-Lanxmeer

Postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen
KAHO Sint-Lieven: technologiecampus, Gebroeders De Smetstraat 1, 9000 Gent

Lessen starten op dinsdag 17 september en gaan dan 21 weken lang door iedere dinsdagmiddag en dinsdagavond.
Meer informatie op vibe.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.