dampscherm bij wijziging ruimte | Ecobouwers.be

U bent hier

dampscherm bij wijziging ruimte

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jvb
17/03/2008 - 13:16
jvb

Hoi allen,

Ik ben momenteel met verbouwingen bezig en vroeg me het volgende af. Op dit moment is ons dak niet geïsoleerd maar wordt de zolder ook niet bewoond. Dus, ik ga niet het dak maar de zoldervloer isoleren tussen de vloerbalken. Nu, als ik een dampscherm plaats onder de zoldervloer en binnen 2 jaar zou beslissen de zolder toch in te richten als woonruimte, gaat dit dampscherm dan nadelen geven? Want normaal plaats je een dampscherm om het verschil tussen koude en warme ruimtes op te vangen. Maar wat als dat dus nu het geval is maar binnen enkele jaren beide ruimtes verwarmd worden?

Tnx

1 Reactie

Reacties

afbeelding van MET architectuur
17/03/2008 - 15:13

dat is geen probleem,
vaak worden in renovaties de houten vloeren tussen de leefruimtes en de bovenliggende slaapkamers geisoleerd in de hoop nadien minder geluid in de slaapkamers te hebben. volgens het wtcb dient daar dan een dampscherm te worden aangebracht geloof ik, in elk geval staan de aannemers zeer weigerachtig om er geen aan te brengen (zeker boven keukens enzo.)
in jou geval moet dit dampscherm trouwens zeker dienen om de woning luchtdichter te maken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.