renovatiepremie | Ecobouwers.be

U bent hier

renovatiepremie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eric b.-1
15/03/2008 - 22:32

Renovatiepremie drie weken geleden aangevraagd, nu al geweigerd = wat een efficiëntie van de administratie!

Reden: je hebt géén recht op deze premie omdat we drie jaar voor aanvraagdatum tot nu twee woningen zouden gehad hebben. In theorie wel: we verkochtten onze enige gezinswoning in november 2006 en kochtten een andere, ook enige gezinswoning, in augustus 2006. De administratie zegt dat je dan eigenaar bent geweest in de laatste drie jaar tot nu van twee woningen, in ons geval gedurende exact drie maanden!!

Met mijn vraag waarom er géén uitzondering wordt gemaakt voor een enige gezinswoning, was het antwoord: "velen maken er een sport van om een premie aan te vragen en daarom wordt deze absurde regel voorzien".

Vermits wij onze woning reeds verkochtten voor de renovatiepremie ook maar bestond kan er toch onmogelijk sprake zijn "van deze sport".

Zo hebben wij wel 10.000 Euro aan premies voorbij zien gaan.

Iemand hiervoor een oplossing?

Dank,
Eric

3 Reacties

Reacties

afbeelding van patrick g
15/03/2008 - 23:44

Eric,

Wachten tot november 2009 om de premie aan te vragen en hopen dat de renovatiepremie dan nog in voege is.
Ofwel in beroep gaan en je argumentatie om de premie toch te bekomen goed motiveren.

Voor zover het iets waard is.

Groetjes Patrick

afbeelding van hendrik de corte
16/03/2008 - 07:56

De aanvraag (opnieuw) indienen nadat de eerste woning 3 jaar verkocht is, is inderdaad een mogelijke oplossing. Voorwaarde is wel dat de fakturen van de werken op dat moment van de (her)aanvraag minder dan 3 jaar oud zijn want ook dat is een voorwaarde voor het bekomen van de renovatiepremie.

groeten

rik

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/03/2008 - 09:39
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Op de site bouwen en wonen is deze regel wel duidelijk vermeld... Wel heel jammer natuurlijk maar ik snap de redenering erachter wel.

Ik zou ook gewoon opnieuw aanvragen binnen 3 jaar.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.