vertrek ketel in koper of alpex | Ecobouwers.be

U bent hier

vertrek ketel in koper of alpex

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert devos
14/03/2008 - 21:08

hallo,
heb zopas en junkers ketel gekocht , moet hem nog plaatsen , maar in het installatieboekje staat dat indien je het vertrek aan de ketel met alpex of gelijkwaardig uitvoert , je de eerste 1,5 meter in koper moet uitvoeren.
Wat is hier de reden voor ? is dit werkelijk noodzakelijk?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
14/03/2008 - 21:11

geert

als de ketel in overtemperatuur gaat om weet ik veel welke reden (kapotte pomp bv) houden de hoge t° risicos in, vergeet niet dat je in een ketel die in veiligheid gaat makkelijk 130° en meer kan bereiken, en dat lijkt me met kunststof toch wel een risico.
een andere reden kan ik zo niet direct bedenken.

hans

afbeelding van raspoetin
07/07/2008 - 19:10

Geert,

De reactie van Hans is idd correct, door de uitzettingscoefficient van alpex op deze hoge temperaturen zou de buis zichzelf uit de fitting kunnen duwen, om deze temperatuurschommelingen op te vangen wordt er eerst 1,5 a 2m koper buis tussen gelaten (liefst met een bochtje van 90gr in om uitzetting op te vangen).

afbeelding van jean-3
07/07/2008 - 21:14

denk nu niet da 1.5 m koper die temp kan opvangen ...denk eerder dat het is omdat de ketel aan koper wat steviger aan de muur hangt..je weet nooit als er is een plug uit de muur komt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.