Regeling condensatieketel Buderus Logamax | Ecobouwers.be

U bent hier

Regeling condensatieketel Buderus Logamax

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van stefan-9
14/03/2008 - 19:05

Hallo,

In onze nieuwbouwwoning (sleutel op de deur en geen keuze uit ketel en mogelijkheden) is een Buderus Logamax plus GB132-24/24K gaswandcondensatieketel (zonder buitentemp.meter) geplaatst.

Het volgende probleem doet zich bij voor:

De woonkamer wordt middels een vloerverwarming, uitgerust met aparte circulatiepomp, verwarmd. De overige ruimten in huis zijn voorzien van radiatoren die zijn uitgerust met thermostaatkranen.

Wanneer de woonkamer op temperatuur is, blijft deze door de vloerverwarming heel erg lang op temp. In plus minus 2 uur daalt de temp amper 1 graad C.
Het gevolg is, dat ondanks de thermostaatkranen, de overige ruimten niet meer verwarmd worden. De temp. daalt in deze ruimten sneller en er wordt niet meer verwarmd zolang de woonkamer op temp. blijft en de ketel niet aanslaat.
Vooral de badkamer heeft hier erg veel last van. Deze is nooit behaaglijk warm.

Wat zijn de mogelijke oplossingen?

Is het daarnaast nu nog mogelijk om de regeling weersafhankelijk te maken?

Alvast hartelijk dank.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van gsmmer
16/03/2008 - 12:40

Mijn eerste vraag; heeft u twee pompgroepen ?
Tweede vraag; heeft u boven ook een thermostaat ?
En waarom geen buitenvoeler laten plaatsen, deze geeft u iets meer besparing. De aangevoerde temperatuur wordt aangepast aan de buitentemperatuur.
Ikzelf heb een gb112 met twee pompgroepen, buitenvoeler, twee thermostaten en een apparte regeling voor de twee groepen.

afbeelding van stijn-23
16/03/2008 - 16:23

Buitenvoeler plaatsen is geen probleem, maar heeft wel een kabelverbinding nodig...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.