Bestaande alufolie stuksnijden? | Ecobouwers.be

U bent hier

Bestaande alufolie stuksnijden?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jerom-1
14/03/2008 - 13:46

Hallo,

Momenteel bevindt zich tussen de spanten van mijn dak 12 cm rotswol (spijkerflensdeken met een alufolie). Voor ik deze zolderruimte inricht als bijkomende studeer/slaapkamers wil ik de isolatie verbeteren met een bijkomende laag glaswol (Isover). Voor de horizontale en vertikale delen van het spant heb ik een gaatje gemaakt in de bestaande isolatie en de 12 cm glaswol achter de bestaande rotswol geplaatst (was soms een beetje krap maar het is me gelukt).

Voor de schuine kanten van het spant kan ik enkel bijkomend isoleren door op de bestaande spanten (langs de binnenkant) balkjes te vijzen zodat ik opnieuw ruimte krijg om te isoleren. De glaswol (6 cm) komt dus hier langs de binnenkant te zitten.

Vraag hierbij: moet ik de alufolie aan de schijne kanten stuksnijden alvorens de glaswol van 6 cm aan te brengen of is het beter het aluscherm intact te laten? Nadat alle isolatie is geplaatst zal ik nog een folie aanbrengen langs het volledige spant (op de vertikale en horizontale delen sluit de alufolie niet goed aan en een bijkomend scherm aanbrengen is goedkoper (en werkt sneller) dan plakband te gebruiken).

Bedankt,
Jerom.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van mdk
20/03/2008 - 10:50
mdk

beter stuksnijden of kleine perforaties maken
groeten,
mdk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.