iemand ervaring met luchtdichte inbouwdozen | Ecobouwers.be

U bent hier

iemand ervaring met luchtdichte inbouwdozen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van MET architectuur
13/03/2008 - 19:35

iemand ervaring met luchtdichte inbouwdozen zoals bijvoorbeeld op volgende link?

http://www.kaiser-econ.de/index.htm

of moet ik daar niet in geloven??

in krappe omstandigheden zou je met dergelijke inbouwdozen toch wel veel extra kunnen isoleren omdat je geen technische spouw nodig hebt.

hoe zouden jullie de damprem concreet laten aansluiten tegen de inbouwdoos?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
13/03/2008 - 19:48

Die inbouwdozen zijn beter dan niets.

Maar dan mag uw ingang van uw kabel of buis zeker niet te groot zijn zodat deze goed kan afsluiten. Uw inbouwdoos zelf ga je aan de randen ook nog eens moeten afplakken denk ik. 1 doos gaat niet zoveel uitmaken denk ik, maar als je er een stuk of 10 op 1 muur hebt loopt uw lucht lek toch redelijk op.

Persoonlijk denk ik dat het beter is om toch met een leidingspouw te werken.

Wel een goede noodoplossing.

afbeelding van MET architectuur
14/03/2008 - 10:39

heb eens nagedacht over de aansluiting (en de uitvoering daarvan) van de damprem op de inbouwdoos.
- de contactdozen komen in een een met een beplating afgewerkte en geisoleerde voorzetwand tegen een stenen buitengevel. je kunt de contactdozen maar plaatsen als je de beplating hebt aangebracht, maar dan kun je niet meer bij de damprem natuurlijk!! dus de damprem tegen de contactdoos aanplakken is geen optie.
- ik denk het zo te detaileren: gat om de contactdoos in te schuiven boren in de beplating >> gat in dampscherm maken (mocht het er al niet zijn door dat boren) en het dampscherm met luchtdichte tape vastkleven aan de isolatiezijde van de beplating, zo ook aan de binnenkant van het gat in de beplating en een randje aan voorzijde van de beplating ook met deze tape. daarna de contactdoos met een geschikte (luchtdichrte) lijm in het gat vastzetten.
- als de doorgang van de leidingen in de contactdoos echt luchtdicht zijn (>>>>>> IS DAT ECHT WEL ZO ?? <<<<<<<), en het andere uiteinde van de leiding ook in op een dergelijke manier wordt voorzien (dus geen uiteinden buiten de luchtdichte schil), dan zou dit in principe perfect moeten zijn afgewerkt.
- >>>>>>> ZIEN JULLIE FOUTEN???

(PS het is in besproken geval echt niet mogelijk om veel extra centimeters toe te voegen voor een leidingspouw in het wandpakket, en ik wil graag toch wel minimum 12 a 15 cm isolatie aanbrengen)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.