cv-tuning | Ecobouwers.be

U bent hier

cv-tuning

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van flyboy
12/03/2008 - 21:47

Hallo,

wij wonen nu een 8-tal maanden in onze nieuwbouw, maar krijgen nog steeds de cv-installatie niet naar wens afgesteld. Ik heb een combinatie van vloerverwarming en radiators. Ik dacht steeds dat het de bedoeling was de vloerverwarming constant te laten draaien op een lage temperatuur. Ik slaag hier niet in. Komt dit door de opstelling van het ketelwerk of een slechte afregeling van de kamerthermostaat?... Ik weet het niet... Ik stel alleen vast dat de vloer opwarmt en steeds weer afkoelt wanneer het warm genoeg is in de leefruimte (waar de thermostaat hangt).
Via google vond ik dat er in Nederland verschillende firma's zijn die aan het optimaliseren van de cv-installatie doen. (ook cv-tuning genoemd). Bestaat dit in België ook? Ik zou eens graag mijn installatie laten auditten door een extern iemand . Ik heb spijtig genoeg de indruk dat mijn installateur, de verkoper althans, er zelf niet zoveel vanaf weet.

(in bijlage een foto van het ketelwerk)

2 Reacties

Reacties

afbeelding van stefan-14
12/03/2008 - 22:05

met één ketel kan je maar één temp-regime tegelijk stoken, dus met vloerverwarming en radiatoren samen werken, lukt niet op die manier

je hebt minstens nog een extra component nodig, waarschijnlijk een mengkraan, 3-weg

beter is om vloerverwarming alle warmte te laten leveren

Stefan

afbeelding van flyboy
13/03/2008 - 09:53

ok, maar kan er iemand de opstelling van mijn ketelwerk eens bekijken en me zeggen of ik de mogelijkheid heb om de vloerverwarming op een constante temp te laten draaien? en de radiatoren laten opwarmen naargelang de kamerthermostaat dit nodig acht? ier vind je een foto: (oude link verwijderd, admin)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.