verhuizing speksteenkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

verhuizing speksteenkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk-49
08/03/2008 - 19:57

Hallo'

Wie heeft ervaring met het verhuizen van een nunnaUuni?1000kilo....
zonder hem te demonteren???
Compleet ophijssen.
Dan op de auto verplaatsen ??
Is de nunnaUuni daar geschikt voor???

dirk

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wendy kok
10/03/2008 - 20:18

Dirk,

Ik heb geen idee of een Nunnauuni daar geschikt voor is.

De persoon die onze Tulikivi plaatste vertelde wel dat er ooit een Tulikivi in één geheel verplaatst werd. Als ik me goed herinner werd die opgetild en zo (zonder weer neer te zetten) naar een huis vlakbij getransporteerd.

Hiervoor werden er rond de onderste stenen (op een beschermende laag) spanriemen gespannen. Die riemen hielden de hele kachel bij mekaar.

Als dit voor een Nunnauuni ook kan zou je verdeler je hier meer over moeten kunnen vertellen.

afbeelding van Dirk Bauwens
11/03/2008 - 12:59

Volgens mij moet dat verhuizen goed te doen zijn met veel rek- of krimpfolie rondom de hele kachel. Zo’n speksteenkachel zit, zeker langs de buitenkant, stevig in elkaar geplakt. Dat weet ik omdat ik er al eens één heb gedemonteerd.

Het transport absoluut overlaten aan een voorzichtig iemand met degelijk materiaal en bewezen kennis van zaken zodat er onderweg geen rampen gebeuren!

Dirk Bauwens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.