Betonkernactivering | Ecobouwers.be

U bent hier

Betonkernactivering

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steven vantilt
06/03/2008 - 22:36

Speelt de positionering van de registers bij betonkernactivering een rol? Heeft dit invloed op het af te geven vermogen?
Kan iemand mij bij dit probleem helpen??

groetjes SV

2 Reacties

Reacties

afbeelding van faical
08/05/2008 - 13:42

Beste,

De plaats van de positionering heeft zeker een rol. Hierbij zijn de inlegdiepte van de leidingen en de tussenafstand tussen de leidingen belangrijke parameters die de warmteafgiftes naar boven- en ondervertrek bepalen.

Hoe groter de tussenafstand tussen de leidingen hoe minder vermogen per eenheid oppervlak er wordt afgegeven. Dit is ook logisch omdat dan de leidingen minder geconcentreerd zitten indien je 1 m^2 oppervlak beschouwd.
Je kan het thermisch equivalent weerstandennetwerk terugvinden in de literatuur en daar is de parameter L (tussenafstand tussen de leidingen) een belangrijke factor zoals je zal zien. Anderzijds zal de inlegdiepte de verdeling bepalen van de warmtestroom tussen boven- en ondervertrek maar niet het totaal vermogen. Het totaal afgegeven vermogen wordt niet beinvloed door de inlegdiepte van de leidingen.

Mvg,

Faical
Steven Vantilt wrote:
> Speelt de positionering van de registers bij betonkernactivering een rol? Heeft dit invloed op het af te geven vermogen?
> Kan iemand mij bij dit probleem helpen??
>
> groetjes SV

afbeelding van ah
09/05/2008 - 20:38
a

Als je wil koelen moet je de slangen zo laag mogelijk leggen (zo diep mogelijk in de vloer); als de nadruk op verwarmen ligt juist zo hoog mogelijk

MvG Arnold

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.