Houtkachel op cv | Ecobouwers.be

U bent hier

Houtkachel op cv

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rik-21
06/03/2008 - 20:44

Hallo
Wij willen graag een CV ketel op hout plaatsen(buderus eventueel).Is er iemand die daar ervaring mee heeft en ons wat tips kan geven.De Buderusleverancier raadt het ons eerder af dan aan.

Groetjes rik

7 Reacties

Reacties

afbeelding van pieter schepers
06/03/2008 - 21:07

Wij hebben de hele winter met een Attack houtvergasser gestookt van 45kW die de woning verwarmde en een werkplaats. Vroeger verbruikten we 4000 liter mazout, nu nog niets.
Let wel op bij houtvergassers er is namelijk van de ene naar de andere producent een wereld van verschil en dit zeker niet alleen in de prijs.
Wijzelf zijn aan de derde ketel toe en deze doet wat ie moet doen, branden.
Je kan hem gerust komen bekijken.

Schepers Pieter

www.houtvergassers.be

afbeelding van stefan-24
19/03/2008 - 21:26

Hallo , het is natuurlijk zeer fijn zo een houtvergasser en geen hoog kosten van de stookolie .Maar wat is ongeveer de kostprijs van zo een installatie? Want je vindt hie nergens geen richtprijzen.

mvg Stefan

afbeelding van marc-41
23/03/2008 - 13:05

ben ook zinnens geweest om een houtvergasser te laten plaatsen en ben veel teweten gekomen op een duitstalige site nl. www.haustechnikdialog.de/forum opzoeken en dan bij heizung.(holzvergasser)
dit gaat er zeker komen maar ga eerst ww.zonnepanelen plaatsen.
buderus en viessmann bouwen deze niet,ze kopen ze in en maken het alleen maar een beetje duurder en minder garantie dan bv.windhager die deze maakt voor viessm..
je hebt verschillende heel goede waaronder windhager,frohling,eta,hdg-bavaria...
atmos is heel wat goedkoper maar ook met minder rendement en niet zo groen als verbranding maar heel wat mensen zijn er tevreden over als je de prijs in rekening brengt
ikzelf heb besloten om later een windhager te plaatsen omdat er ook een verkooppunt is in belgie
hiebij nog enkele adressen
www.windhager.com
www.eta.co.at
www.froeling.com
www.kwb.at
www.hdg-bavaria.com
mvg
marc

afbeelding van koen-66
23/01/2009 - 22:08

wij kochten vorig jaar een kwb classicfire 20kw.Over de brander zijn wij zeer tevreden,maar niet over de instalateur die nochtans de enige verdeler is van kwb in Belgie.Wie heeft er ook een kwb classicfire?

afbeelding van Anonieme gebruiker
23/01/2009 - 23:01
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

De houtvergasser van Buderus wordt gefabriceerd door ETA uit Oostenrijk. Wij hebben sinds een maand een ETA SH 20 Kw in gebruik. De ketel werkt naar wens.
Een volledige installatie met bijbehorend buffervat van 1650 liter (met spiraal voor zonneboiler) en de bijgeleverde pompen en mengers kost toch ongeveer 12.000 Euro, zonder de installatiekosten.
TUD
Dan

afbeelding van rick
17/02/2009 - 22:31

we hebben sinds kort een houtvergasser van windhager deze bevalt erg goed alleen bij het aansteken geeft hij enorme rook overlast, ik gebruik alleen droog hout van een timmerfabriek kan iemand mij helpen om dit te voorkomen.
Heeft tevens iemand een telefoonnummer van een nederlands sprekende klantenservice van windhager

afbeelding van majoar
18/02/2009 - 20:55

DAN,
wie heeft er de eta ketel geleverd en geplaatst en is dit dezelfde firma.
Indien de plaatsing door een andere firma gebeurt is
hoe word dan de garantie bekeken.
ben je tevreden over de ketel en de firma's??

johan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.