termisch hout voor terras? | Ecobouwers.be

U bent hier

termisch hout voor terras?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van maarten en sofie
05/03/2008 - 22:33

hallo,
wij staan op het punt ons terras aan te leggen. we willen zoiets als bankirai, maar er zijn voldoende redenen om naar andere houtsoorten op zoek te gaan. kunststof, wood-composites vinden we niet bijzonder aantrekkelijk. het thermisch hout of 'termohout' lijkt mij op het eerste zicht wel een mogelijkheid. ik weet niet of iemand daar ervaring mee heeft? lijkt ook betaalbaar, maar het probleem is dat ik hier in oost-vlaanderen op het eerste zicht geen handelaar vind die dit verkoopt;
kan iemand ons misschien nuttige tips geven hieromtrent?
met dank,

maarten en sofie

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/03/2008 - 09:33
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Hangt er van af waar in oost-vlaanderen dat je naar op zoek bent maar dit zijn alvast 2 mogelijke links. Zelf met thoermowood of met 1 van deze wel (nog) geen ervaring...

http://www.eurabo.be

 http://www.platowood.nl/ (zie verdelers, weet wel niet zeker of ook in België)

afbeelding van walter-5
06/03/2008 - 09:57

je moet ook rekening houden met de hardheid
bestaat er wel hard hout in thermowood?
als je een terrasvloer in zachte den (thermowood) gaat leggen zal hij wel vlug slijten, vrees ik.

afbeelding van jos-9
06/03/2008 - 10:37
Jos

Wij hebben al twee jaar een terras in thermowood liggen, materiaal geleverd door De Noordboom uit Ronse, zelf geplaatst. Wij zijn hier zeer tevreden over, blijkbaar zijn er veel mensen die bij een houten terras last hebben van splinters, mos en glad worden van de planken, maar hier stelt dat allemaal geen problemen.

afbeelding van elke-2
29/09/2011 - 14:59

Heel lang na het voorgaande berichtje. We willen ook graag ene terras in thermowood leggen. We hebben de gevel afgewerkt met thermowood, nu al bijna 2 jaar geleden. En dat ziet er echt nog heel mooi, nu vergrijsd, uit. Ben er heel erg blij mee!

Maar wat ons doet twijfelen voor het terras is het glad worden door regen/mos? En geraken de planken niet snel beschadig door tuinstoelen, fietsjes...?

benieuwd naar de reactie!!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.