warmteverlies garagepoort en dampkap | Ecobouwers.be

U bent hier

warmteverlies garagepoort en dampkap

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van gerda-2
05/03/2008 - 20:11

Ik woon in een vrijstaand huis met een gemiddelde isolatiekwaliteit. Ik zie niet direct in hoe ik van mijn huis een LEW kan maken, maar ik streef toch op diverse manieren een beperking van de warmteverliezen na.
Waar ik voorlopig echter geen oplossing voor zie is de slechte afdichting van mijn Hörmann-kantelpoort in de garage en het constante warmteverlies via de dampkap in de keuken. Heet iemand een tip ?

gerda

2 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
05/03/2008 - 21:50

=> dampkap: een klep op de afvoer plaatsen zodat er enkel lucht buiten kan als de dampkap opstaat.
=>garage poort: wel even oppassen. Via een garage poort moet er meestal wel wat verluchting binnenkomen. Helemaal afsluiten mag je die niet. Los daarvan kan je de spleten wel opvullen met bv wat minerale wol of rubbers (als je de slechte afdichting langs de zijkanten bedoelt).

Walter

afbeelding van gerda-2
06/03/2008 - 08:07

Walter

Alvast bedankt voor je antwoord. Maar waarom denk je dat er via de garagepoort lucht moet kunnen binnenkomen ? In mijn bij de garage aansluitende koele berging heb ik een verluchtingsrooster. De zijkanten afdichten met minerale wol of rubber blijkt ook niet zo simpel te zijn !
Voor wat de dampkap betreft, bedoel je die klepjes met een vijftal lamellen ? Ik heb er zo eentje, maar erg effectief blijkt dit niet te zijn.

groeten
Gerda

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.