AWW in ph | Ecobouwers.be

U bent hier

AWW in ph

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van robbe
05/03/2008 - 14:25

Ik ben momenteel bezig met voorontwerp van een PH.
Zelf ben ik bezig met in het PHPP-pakket na te rekenen of we aan de norm komen. In functie hiervan vroeg ik me af of ik in de huidige versie van het PHPP (2003) gegevens over de AWW moet ingeven.
Indien mogelijk had ik hiermee graag willen simuleren of een AWW binnen een gematigd zeeklimaat wil zin heeft ? Het aantal vriesdagen zijn immers heel beperkt in onze klimaatregio.

alvast bedankt voor de info/reacties!

5 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
06/03/2008 - 12:58
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wij zijn ook aan ons eerste PH bezig. In begin ook met volle overtuiging om een AWW te plaatsen. Omwille van hygienevraagjes ben ik naar andere oplossingen gaan zoeken. Momenteel hebben we een BWW met volgende voordelen:

Het is een gesloten systeem: geen hygieneproblemen, leidingen moeten niet jaarlijks zuiver gemaakt worden (sommige met een AWW doen het ook niet .. zullen binne enkele jaren spijt krijgen
Het heeft een verbruik, maar slechts als het opstaat (zeer warm en koud weer) terwijl de AWW cte een licht verbruik heeft omwille van de drukverliezen. Tevens zal deze de buitenlucht van 18° koelen naar vb 15° om nadien terug op te warmen naar 20°

Het systeem verbruikt jaarlijks niet meer dan een AWW en de installatie is goedkoper.

afbeelding van Pieter Bouciqué
06/03/2008 - 22:50

Waarvoor staat de B & kan je nog wat meer informatie geven over de werking of link naar informatie hierover?

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/03/2008 - 12:39
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

BWW = bodem warmte wisselaar. Hier zal water door een 1" PE buis stromen en opgewarmd/gekoeld worden door de grond. Dit water zal dan in een warmtewisselaar de aangezogen lucht opwarmen/koelen.

Ik weet niet of hier reeds info e.d. over bestaat. Ventiline gaat dit systeem één van dees uitbrengen. Uiteindelijk makkelijk zelf te klussen.

afbeelding van wini
07/03/2008 - 22:37

wat uw bedoelt is een sole AWW tegenover de gewone lucht AWW. kijk hier:
http://www.luftladen.de/

zoek sole Erdwärmetauscher

wini

afbeelding van wini
07/03/2008 - 22:40

voor die, die geen duits kennen: eerst op Außenluft& Erdwärme en dann naar onder gaan op Sole EWT.

wini

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.